BREAKING NEWS

The former chief prosecutor raises the alarm: We have more bar houses than schools

The former chief prosecutor raises the alarm: We have more bar houses than
x
BREAKING NEWS

"It is plasticized, greased and carbon paper is placed...", Karamuço reveals the new methods that traffickers are using

"It is plasticized, greased and carbon paper is placed...",
x
BREAKING NEWS

What did Ambassador Yuri Kim-Damian ask Gjiknuri at the table? Kreshnik Spahiu reveals the behind-the-scenes

What did Ambassador Yuri Kim-Damian ask Gjiknuri at the table? Kreshnik Spahiu
x
BREAKING NEWS

"The secret plan to arrest Dako", the former head of the police shows the scheme

"The secret plan to arrest Dako", the former head of the police shows
x
BREAKING NEWS

Is Rama taking his "friends" to prison? Kreshnik Spahiu breaks the strong statement and discloses the behind-the-scenes: The confrontation with the Americans in the hotel

Is Rama taking his "friends" to prison? Kreshnik Spahiu breaks the
x
BREAKING NEWS

Arrest warrant for Putin, the International Criminal Court reacts

Arrest warrant for Putin, the International Criminal Court reacts
x
BREAKING NEWS

Under surveillance for 3 years by the police and SPAK, Klodiana Lala discloses details from the file, how the connection between the mayor of Bulqiza and the businessman who awarded the tender was discovered

Under surveillance for 3 years by the police and SPAK, Klodiana Lala discloses
x
BREAKING NEWS

The journalist tells why they put handcuffs on the SP mayor: I tell you about the meetings in the tunnel

The journalist tells why they put handcuffs on the SP mayor: I tell you about
x

Bota

The world is on alert, Putin's train transports atomic weapons to the border with Ukraine, the Russian nuclear submarine Belgorod also disappears from its base in the Arctic, this is where the "Tsar" can strike

The world is on alert, Putin's train transports atomic weapons to the

Footage of a large freight train carrying specialized military equipment, allegedly linked to the Russian Defense Ministry's nuclear weapons unit, has raised fears of an escalation of the conflict. A number of BPM-97 armored personnel carriers (APCs) and many other military vehicles have been caught "on camera" driving through central Russia, and the footage was published on the Telegram app of the pro-Russian Rybar channel. It is a special division dedicated to the storage, maintenance and supply of weapons to the Strategic Missile Forces, the Russian military unit that controls nuclear missiles and is a key part of Putin's nuclear program. Military analyst Konrad Musyka for the Daily Mail claims that the deployment of such units could signal a future escalation of the conflict by the Russian president or represent large-scale nuclear exercises. The footage comes after NATO warned member states that Russia's Belgorod nuclear submarine had left its base in the White Sea, while Putin's top ally Ramzan Kadyrov publicly called on the president for Russia to use 'low-yield nuclear weapons' to return the war to Ukraine.

What is Russia planning?

The NATO warning claims that the K-329 Belgorod submarine, which did not enter active service with the Russian Navy until July 2022, may have been headed to the Kara Sea to test the dreaded Poseidon underwater nuclear drone. Poseidon is thought to be capable of traveling great distances underwater before exploding with enough force to cause a nuclear tsunami designed to drown and irradiate coastal cities. The Kara Sea lies off the eastern shores of Nova Zemlya, a large Russian-controlled island in the Arctic Circle that has long been used as a nuclear weapons testing facility. It was the site of the largest explosion recorded in history. Namely, in 1961, the USSR exploded the so-called Tsar Bomba,

The mysteriously lost submarine

Russian President Vladimir Putin may have operationally engaged the large Belgorod nuclear submarine, which is equipped with the latest weapons, NATO members of the military alliance have warned. Belgorod, in fact, has disappeared from its base in the Arctic Circle and may be on its way to the Kara Sea (part of the Arctic Ocean) to test the Poseidon nuclear bomb, according to a NATO warning leaked to Italian media. The Poseidon is a drone or torpedo said to be capable of traveling great distances underwater before detonating with enough power to cause a nuclear tsunami nearly half a kilometer high and is designed to destroy and irradiate coastal cities, reports the Daily Mail.

The challenge for Putin

Nëse testi vazhdon, kjo do të jetë përpjekja e fundit e Putinit për të frikësuar Perëndimin për luftën e dështuar në Ukrainë. Belgorod u theksua si një kandidat për një mision diversioni, sepse mban gjithashtu nëndetëse të vogla të dizajnuara për të kryer sulme në infrastrukturën nënujore. Mirëpo, në të njëjtën kohë dyshohet për përfshirjen e kësaj nëndetëse pasi me një gjatësi prej 150 metrash është një nga nëndetëset më të mëdha në botë dhe do të ishte jashtëzakonisht e vështirë për të hyrë pa u zbuluar në Baltik. NATO më pas paralajmëroi aleatët se nëndetësja mungonte, por tha se ende besohej se po operonte në Arktik. Poseidon është një nga katër armët e gjeneratës së ardhshme të shpallura nga Putin në vitin 2018 dhe besohet se është tashmë funksionale. Sipas mediave ruse, Poseidoni është në gjendje të udhëtojë më shumë se 9500 kilometra nën ujë përpara se të shpërthejë një kokë bërthamore prej dy megatonesh, pra më shumë se 130 herë më e madhe se bomba e hedhur në Hiroshima. Kjo do të krijonte një ‘cunami rrezatimi’ deri në 500 metra të lartë që mund të shkatërrojë qytetet bregdetare dhe t’i kthejë ato në shkretëtira bërthamore, sipas mediave shtetërore.