BREAKING NEWS

The official himself confirms it, the minister is threatened with life, the details are disclosed

The official himself confirms it, the minister is threatened with life, the
x
BREAKING NEWS

Lawyer Njjela issues a strong appeal: If you see one, never approach it, treat it with contempt and disdain

Lawyer Njjela issues a strong appeal: If you see one, never approach it, treat
x
BREAKING NEWS

"I was blown away by..."/ Injured the mayor of Divjaka, the author of the event clarifies the dynamics of the collision: I tell you what they told me

"I was blown away by..."/ Injured the mayor of Divjaka, the author of
x
BREAKING NEWS

"Balance of war", expert Karamuço raises the alarm and shows what is happening in the country

"Balance of war", expert Karamuço raises the alarm and shows
x
BREAKING NEWS

Patents are no longer a secret either, Homeland Justice publishes database and delivers strong message

Patents are no longer a secret either, Homeland Justice publishes database and
x
BREAKING NEWS

Joe Biden important message for Albania: Including the fight against corruption and organized crime...

Joe Biden important message for Albania: Including the fight against corruption
x
BREAKING NEWS

"He was poisoned by the Kremlin"/ The shocking report on the sudden death of the Belarusian Foreign Minister is published: Here is the poison that was produced in the laboratory. Lukashenko in a panic, he fears for his life

"He was poisoned by the Kremlin"/ The shocking report on the sudden
x
BREAKING NEWS

"This one has been completely dismantled"/ Trondit Frrok Çupi: Sali Berisha cannot enter Italy

"This one has been completely dismantled"/ Trondit Frrok Çupi:
x

Bota

The UN gives alarming figures, here are how many civilians have been killed in Ukraine

The UN gives alarming figures, here are how many civilians have been killed in

The Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights has published a report on the human rights situation in Ukraine following the start of Russian aggression.

The UN has documented the deaths of 10,000 civilians since the start of the conflict on February 24.

"Among them 4,731 people were killed," Matilda Bogner, chairwoman of the Human Rights Monitoring Mission in Ukraine, told reporters in Kiev, presenting the report's findings.

She warned that the number of casualties is much higher as the report only highlights figures that the mission was able to verify independently.

"The Russian Federation's armed attack on Ukraine has had a devastating impact on human rights throughout the country. We documented violations of international human rights law and international humanitarian law, including war crimes. "These violations highlight the large number of victims that the conflict is bringing day by day," Bogner said.

The report is based on information gathered during 11 field visits, three visits to detention facilities and 517 interviews with victims and witnesses between 24 February and 15 May 2022. Evidence is also based on court documents, official records and open sources.

The report documents violations of international human rights and humanitarian law "to varying degrees, by both sides," according to Bogner.

"The high number of civilian casualties and the extent of the destruction and damage caused to civilian infrastructure raised serious concerns that the attacks carried out by the Russian Armed Forces were not in accordance with international humanitarian law. At a much lower rate, it also appears that the Ukrainian armed forces did not respect international humanitarian law in the eastern parts of the country, "Bogner added.

The report also raised alarm over allegations of torture of prisoners of war by both sides in the conflict, including the testimonies of 44 prisoners of war interviewed by the UN mission.

Bogner stressed that the mission encountered evidence of the widespread use of extrajudicial sentences against those allegedly robbers, thieves and violators of the siege in Ukraine.

“OHCHR ka dokumentuar dhe verifikuar pretendimet për vrasje të paligjshme, duke përfshirë ekzekutime të civilëve në më shumë se 30 vendbanime në rajonet e Kievit, Chernihiv, Kharkiv dhe Sumy, të kryera ndërsa këto territore ishin nën kontrollin e forcave të armatosura ruse.

Vetëm në Bucha, OHCHR dokumentoi vrasjet e paligjshme, duke përfshirë ekzekutimet e përmbledhura, të të paktën 50 civilëve”, nënvizoi raporti, duke shtuar se shkalla e plotë e problemit duhet ende të vlerësohet plotësisht.

Dokumenti i OKB-së përshkruan gjithashtu “shqetësimin për ndalimin arbitrar dhe zhdukjen e detyruar” të përfaqësuesve të autoriteteve lokale, gazetarëve, aktivistëve të shoqërisë civile dhe civilëve të tjerë nga trupat ruse dhe grupet e armatosura të lidhura me to.

OHCHR dokumentoi 248 raste të ndalimit arbitrar, me gjashtë prej të cilave rezultuan me vdekje.