BREAKING NEWS

The strong "behind the scenes" from the well-known journalist, the factor that can overturn the result in Shkodër is revealed

The strong "behind the scenes" from the well-known journalist, the
x
BREAKING NEWS

The movement of Rama is revealed! The journalist divulges the details: Here is the deputy who leaves the mandate to become mayor (Name)

The movement of Rama is revealed! The journalist divulges the details: Here is
x
BREAKING NEWS

"How the USA was set in motion by Rama's corruption", the former deputy cracks the strong statement and makes the sensational denunciation

"How the USA was set in motion by Rama's corruption", the former
x
BREAKING NEWS

Removal of cameras, expert Karamuço reveals the big mistake of the police: Wrong operation, here's what should have been done

Removal of cameras, expert Karamuço reveals the big mistake of the
x
BREAKING NEWS

"He was Vis Martinaj's close man"/ Artan Hoxha discloses the hard details of Ylli Brahim's assassination: the assassins blocked the camera waves

"He was Vis Martinaj's close man"/ Artan Hoxha discloses the hard
x
BREAKING NEWS

"McGonigal fooled everyone", Likometa reacts to the corruption of the former agent: There are attempts to smear Edi Rama in the USA

"McGonigal fooled everyone", Likometa reacts to the corruption of the
x
BREAKING NEWS

The analyst breaks down Basha's suspicious move: He is playing with Berisha's mind, at the moment...

The analyst breaks down Basha's suspicious move: He is playing with
x
BREAKING NEWS

Will Rama's gifts be confiscated by the FBI? The former MP divulges details from the investigation: Here is what is expected to happen

Will Rama's gifts be confiscated by the FBI? The former MP divulges details
x

Kultura

Elma Doresi: The National Theater has an Albanian drama festival and a national work every year

Elma Doresi: The National Theater has an Albanian drama festival and a national

Every year, the National Theater must have works by Albanian authors on stage, which for artists should not be absent from the artistic activity. Director Elma Doresi shows that the solution to the Albanian drama is also in her platform for the National Theatre. We are in the last months of this year, but for artists Albanian dramaturgy continues to be a problem on our theater stages. The director Doresi, who from time to time has brought works of Albanian authors to the stage and is in the running for the position of the head of the National Theatre, says that the Albanian drama is one of the main points of the platform that she presented a few days ago at the Ministry of Culture. "Among the main points in the platform that I presented to the Ministry of Culture was the permanent solution to the Albanian drama. I aim for the final resolution of the Albanian drama. The National Theater should have the Albanian work every year and in the end we will win the Albanian drama festival every year", says the director Doresi in her reaction. A few days ago, a hearing was held with the candidates for director of the National Theater at the Ministry of Culture. Among other things, the director Elma Doresi says that an official should not put on a show directed by himself if he runs a state institution. "If I am entrusted with this mandate, I will be the first director who will never put a show under my direction of the institution directed by me", says the director Doresi. The director Elma Doresi in her artistic activity has staged various theater performances, but she is also one of the voices that have expressed themselves for the development of theater in the country. Doresi states that her platform for directing the National Theater is the increase of theater productions, the reward for the artistic figure, etc., but she also calls plagiarism in artistic activity unacceptable. "Plagiarism is one of the things that should not be in the theater. (Punishment with damages). The return of the remuneration of the artistic figure for theater productions. An increase in the number of productions with the same budget at the National Theatre", says Doresi in her reaction, where previously she also expressed herself on social networks about the points on the platform. The return of the remuneration of the artistic figure for theater productions. An increase in the number of productions with the same budget at the National Theatre", says Doresi in her reaction, where previously she also expressed herself on social networks about the points on the platform. The return of the remuneration of the artistic figure for theater productions. An increase in the number of productions with the same budget at the National Theatre", says Doresi in her reaction, where previously she also expressed herself on social networks about the points on the platform.

Komedia e Çajupit në skenë

Vepra e fundit që regjisorja Elma Doresi solli në skenë këtë vit ishte komedia “Pas vdekjes” e Andon Zako Çajupit në teatrin  “Avdush Hasani” të Podujevës. Më parë po në këtë teatër është realizuar dhe vepra shqiptare “Nusja në thes” nga Hekuran Zhiti dhe këtë herë Doresi erdhi në bashkëpunimin e dytë. Vepra teatrore “Pas vdekjes” erdhi në skenë për 28 nëntorin. Në role ishin Besart Zeneli, Ryva Kajtazi, Muhamet Zeka dhe Gani Morina. Më herët regjisorja Doresi tha se qëllimi i saj ishte të gjente elementet e duhur për ta sjellë temën dhe mesazhin e veprës sa më pranë publikut. Komedia “Pas vdekjes” është një nga veprat e njohur të Andon Zako Çajupit. Komedia ka temë politike-shoqërore luftën e ashpër në lëvizjen tonë politike të fillimit të shekullit XX kundër oportunistëve, konformistëve, demagogëve, që i shitnin interesat kombëtare për përfitime personale.