BREAKING NEWS

"We are facing the big event", Spartak Ngjela makes the sensational prediction for Albania: It depends on Rama and ...

"We are facing the big event", Spartak Ngjela makes the sensational
x
BREAKING NEWS

"Knives behind the back", Brace tells the reasons why he left the government and the clashes with Rama: There was no room for two

"Knives behind the back", Brace tells the reasons why he left the
x
BREAKING NEWS

Well-known Italian journalist warns of China's scary plan that is alarming NATO: After Putin, here is the "earthquake" that will cause Xi Jinping 

Well-known Italian journalist warns of China's scary plan that is alarming
x
BREAKING NEWS

What is expected to happen? Spartak Ngjela issues 'bomb' warning

What is expected to happen? Spartak Ngjela issues 'bomb' warning
x
BREAKING NEWS

Albanian sport in mourning, the former volleyball player of the National Team (NAME) dies

Albanian sport in mourning, the former volleyball player of the National Team
x
BREAKING NEWS

Explosive with explosion in a hotel in Saranda, the first information is revealed

Explosive with explosion in a hotel in Saranda, the first information is
x
BREAKING NEWS

"It is a horror, only villas and palaces are built here", Brace bites Rama again for the cows

"It is a horror, only villas and palaces are built here", Brace bites
x
BREAKING NEWS

They manipulated the result of the April 25 elections in Elbasan, who are the CEAZ members who ended up in police custody

They manipulated the result of the April 25 elections in Elbasan, who are the
x

Opinion / Editorial

Charles Michel clarified, but we are already clear about the "European Court" where they will put us!

Charles Michel clarified, but we are already clear about the "European

Two concepts such as that of "Political Europe" and especially the concept of "Associate Member" in the EU constitute the clear fact of failure in form and content and already in the conditions and fears around the EU borders begin the remodeling of integration policies near "Privileged" of 27! By financing Putin and Russia, by energetically dependent on the whole of Europe, but especially Germany and France and large states, they have done nothing but their economic and political weakening and especially with the ugly "game" with "Albania and Macedonia". they have told the Balkan countries that they are a "Club" of bureaucrats (godless and why they can love us next to them) in Brussels, which any member state blows up whenever it wants for enlargement and security in Europe and the Balkans! One such is Charles Michel who had not come to Albania before. Already with Merkel's Germany's fault with Putin and Macron's ideas about Europe not so American, all Brussels officials are in trouble! They can not speak openly, do not hold confident attitudes and do not express themselves normally, thus showing insecurity and laziness as integrative and Europeanistic, typical of a club of countries that apparently will never be together, for basic things. But Michel at least clarified for us! He entered the office of Prime Minister Rama! He had come only for the "Mosaic" that was being regulated with the money of Brussels which in fact belong to European citizens but ...?! But it was more important for me, too, to get into Rama's office! All the other sentences in the press conference were irrelevant! Yes, yes and the fact that the President of the EC, Charles Michel, presented in Tirana the idea of ??"associate members" with the EU, which he described as "very close to that of the" Political Platform. " We want to start the "idea of ??associate members in the EU" as soon as possible, we want to have the right formats, to cooperate with each other, to get to know each other better, to understand what the opportunities are "difficulties, how can we take care of each other, be very concrete and operational," said the EC President. for their satellite states, but geographically in Europe or near and possibly politically with Europe! Countries that are not culturally opposed to Europe I mean! You have in mind when they say “Associate Professor !!!! Especially in the western Balkans. We who sing culturally differently, have different religions and different histories to those in Central and Western Europe! Then politically as part of this club that can mean not with the east, but not so much with the far west or the US, which for us does not suit us at all. But Michel cleared up in Rama's office for us! He saw there hundreds of colored pens and hundreds of butterflies and paintings on the walls and moreover basketballs and baskets! The Prime Minister does not separate his talents, his qualities from his office as the Prime Minister of Albania. I respect that! He has time for these talents too! Imagine if Berisha had his talent profession in the prime minister with an operating room of a profession as a cardiac surgeon !! Far be it, but no! Far be it from me to say that he would have ruined the surgeon's job no for the Prime Minister no! Michel realized that Rama has time to become prime minister. He has time, because there are not even many obstacles! Michel realized that our Prime Minister is Balkan, but modern and of course Western! Europeans should also be ashamed of the people who have Rama as their leader and who are also pro-Western and pro-European in obedience, because culturally there is still time to be. But Michel realized that Rama is easy with a Stalinist, Bolshevik and that today he calls himself a conservative Trumpist as the former secretary of the ALP party Sali Berisha! Michel realized that Rama was facing an individual who perceives democracy as his prostitute, whom he uses for power and money only as he and his family want "non grata in the USA". Michel realized that as long as Rama has such an individual (who tells them free and fair elections when only he wins and only in the race like today), he can spend time with drawings and baskets in the office, without any problem, because Albanians already know that among the folkloric and corrupt grotesques like Berisha's Re-establishment, they vote in the majority for a "cynical exploiter of artistic power who acts" much more talented if he wants, than the actor President of Ukraine! Yes, he's far more talented in all respects than the Ukrainian president. vote more in the majority a "cynical exploiter of power acting artist" much more talented if he wants, than the actor President of Ukraine! Yes, he's far more talented in all respects than the Ukrainian president. vote more in the majority a "cynical exploiter of power acting artist" much more talented if he wants, than the actor President of Ukraine! Yes, he's far more talented in all respects than the Ukrainian president.

Michel ka kuptuar se jemi një shoqëri folklorike kurrë kulturalisht Europiane, por që nuk jemi kundër kulturës Europiane. Përkundrazi!  Kur them Michel do të thotë të gjithë (shumica)  burrokratët në Bruksel dhe Strasburg. Bashkimi Europian është në pasiguri si me veten dhe zgjerimin. Kjo pasiguri dhe fajet e mëdha të sanduiçit mes Washingtonit dhe Moskës, por dhe me konkurencën e saj me Kinën, ka probleme të mëdha gjeostrategjike dhe financiaro ekononmike. Jo se nuk ka, por se ka dhe nuk bën dot asgjë sepse i mungon forca politike dhe ekonomike e Amerikës dhe uniteti i saj, por i mungon dhe vendimarrja pa lemza e ngërçe në përgjithësi. Ka kritere absolutiste anti demokraci si bie fjala kundështia e një shteti të vetëm që hedh në erë proçese integruese dhe formuese. Propozimet e ndryshimit të shpejtësive dhe oborreve europianiste si “pitstope” të afateve dhe formës së kritereve apo etapave është dobësi e qartë e tyre. Faji do të shkonte deri aty, sa Ballkani Perendimor dhe kam fjalën dhe Shqipëria të binin në një lloj kaosi ideali apo parimi pro perendimor dhe pro BE! Në fakt janë afër rrëzimit dhe shkatërrimti të këtij ideali dhe prandaj duan me anë të një formë ndryshe, të bindin ballkanikët se po ju rezervojmë një “oborr” për ju! Se po dëgjojmë si të asociuar! Tashmë dhe për ne është e qartë se duan të na trajtojnë si qytetarë të kategorisë së dytë në BE! Por në BE pra...!? Mbase them se e meritojmë. Mbase pra..! E shumica nga ne e ka kuptuar! Të vjen keq për shqiptarët që në fakt në teritorin e tyre kanë kulturën Pellazge dhe Iliro, Heleno Romane, Bizantino, Osmano, Veneciane, që gjëndet shumë rrallë në vendet që marrin vendime intregruese për ne! Por ajo trashëginmi nuk ka më rëndësi sot. Ajo është thjesht krenari antike e mesjetare e jona! Kurse integrimi në BE është një proçes jo kaq shumë i bukur, biles shpesh i shëmtuar si puna e gënjeshtrave me “hapje negociatash” por që ne nuk mund ta lëmë përgjysëm, as të devijojmë anash apo drejt lindjes apo drejtë afrikës apo dhe drejtë tiranokracive! Po, mbase do të ishte e drejtë të shkonim drejt bashkimit kombëtar,  por dhe ky është një model që e bëjmë me shumë zor si pasojë e degradit retro kulturë e shqiptarit shpesh armik i shqiptarit. E për fat edhe këtë e dinë vendet nga ku vjen dhe Michel. Gjithsesi mbase ndonjë ditë na fusin në “oborrin e tyre europian si të asociuar”  për të na thënë: rrini aty tani, se nuk jeni kaq keq.