BREAKING NEWS

This is why McGonigal was forced by the prosecutors to accept the charge that implicates Rama, the investigative report requested by Judge Kotelly before the decision will serve as an indictment file to start investigations against the Albanian Prime M...

This is why McGonigal was forced by the prosecutors to accept the charge that
x
BREAKING NEWS

The "McGonigal" affair shocks Rama, Evi Kokalari sheds light on the sensational behind-the-scenes and calls on DASH to declare the prime minister "non-women" after he bribed a former FBI agent to "annihilate" the opposition

The "McGonigal" affair shocks Rama, Evi Kokalari sheds light on the
x
BREAKING NEWS

Idajet Beqiri: 'Gërdec' a state crime, here is the scheme that Shkëlzeni used to obtain the license for the weapons dismantling factory in Gërdec and the name of the person who wrote the document that sinks the son of Sali Berisha

Idajet Beqiri: 'Gërdec' a state crime, here is the scheme that
x
BREAKING NEWS

Here are the untold details of Edi Rama's visit to New York, the USA finally closed its doors, the total embargo on the Albanian prime minister by the Biden administration, the winter of great loneliness begins

Here are the untold details of Edi Rama's visit to New York, the USA
x
BREAKING NEWS

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called as a witness for "Gërdec", here are the facsimiles that sink him, the evidence that shows the son of the "non woman" as the shadow owner of the business of death, how he placed the minis...

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called
x
BREAKING NEWS

The US statement about "non-women" and the crackling of handcuffs for his family members "furious" Sali Berisha, the head of "Foltore" accusations, threats and attacks against SPAK

The US statement about "non-women" and the crackling of handcuffs for
x
BREAKING NEWS

The "hemorrhage" of the DP deserters group begins, Dash Sula, Lefter Gështenja and "Rhapsody" Gjekmarkaj distance themselves from Sali Berisha after the American ultimatum

The "hemorrhage" of the DP deserters group begins, Dash Sula, Lefter
x
BREAKING NEWS

Quarrel breaks out in the anti-American gang, Berisha cuts off Bardhi's hopes for General Secretary, declares that Noka is number 2, "Foltorja" pressures the Supreme Court for the stamp before creating a new party

Quarrel breaks out in the anti-American gang, Berisha cuts off Bardhi's
x

Opinion / Editorial

Europe - return to the 30s?

Europe - return to the 30s?

(third part)     

9. Le Rassemblement national (RN) or formerly National Front (FN) is a French far-right political party led by Jean-Marie Le Pen (1972-2011), Marine Le Pen (2011-2021) then Jordan Bardella (since 2021). The National Front emerged on the French political landscape during the 1980s, particularly during the legislative elections of 1986. Five-time presidential candidate Jean-Marie Le Pen managed to enter the 2002 second round of voting against Jacques Chirac. In 2017 and then in 2022, Marine Le Pen reached the second round of the presidential elections. In the elections of the same year, RN won 88 deputies in the National Assembly, which is the best result in its history. It should be noted that Marine Le Pen has described banks, large corporations and politicians as criminals. Pure populist. 

10. The party "Perussuomalaiset" or PERUS or True Finns is a right-wing populist party in Finland, which emerged in 1995 from the Suomen sårålån tää (Finnish Agrarian Party). She describes herself as patriotic and skeptical of the EU and sees herself as an opposing force against the "establishment". In Finland's parliamentary elections in 2019, it was the second largest party for the first time with almost 17.5 percent of the vote and has since been the second largest parliamentary group with 39 MPs. 

11. The "Sverigedemokraterna" or Sweden Democrats is a right-wing populist party founded in Sweden in 1988. The SD have been represented in the Swedish Reichstag since the 2010 parliamentary election. In the election on 11 September 2022, with 20.5 % of the vote, the Swedish Democrats emerged as the second most powerful political force and won 73 out of 349 MPs,

Pedro Sánchez was elected Prime Minister of Spain by the House of Representatives on 7 January, took office on 8 January after being sworn in and formed the cabinet of Sánchez II. Podemos took two of the 24 ministers: the Ministry for Equality and the Ministry for Social Rights and the 2030 Agenda.

13. Në zgjedhjet presidenciale franceze të vitit 2017 politikani i ekstremit të majtë Jean-Luc Mélenchon arriti të fitonte 20% të votave të francezëve duke kritikuar ashpër sistemin politik evropian dhe ndaj vetë BE-së. Slogani i fushatës së tij qe “Pastrojini të gjithë”. Madje etiketimin nga ana e medias dhe politikës si “politikan populist” ai e mori si një karakteristikë atributive pozitive. Kjo gjë i erdhi për shtat atij. Nga rastet e mësipërme dhe të tjera, që nuk janë përmendur, del, që populistët në zgjedhjet e fundit kanë arritur të fitojnë vende në Parlamentin Evropian (mendohet një e treta e vendeve), të cilin pikërisht vetë ata  e refuzojnë. Shumë e çuditshme!!!!    Pra, dobësitë dhe distancat e krijuara nga partitë pozitare ndaj problemeve të jetës së përditshme të votuesve të tyre u shfrytëzuan dhe shfrytëzohen ende në kohët e sotme nga partitë populiste, të cilat gjithsesi në realitet bëjnë të kundërtën, nuk arrijnë dot të gjejnë zgjidhje për problemet jetike.  Prandaj, si përfundim do të thoja, që BE-ja dhe Evropa duhet të ndërmarrë hapa urgjente për të parandaluar dhe për të frenuar ardhjen në pushtet të partive populiste me aspirata neofashiste dhe neonaziste, me prirje radikale dhe ekstremiste. Ndryshe situata në kontinentin tonë do të marrë për të kundërt.