BREAKING NEWS

"A 74-year-old man was left in prison and Tahiri was released", Klodiana Lala denounces the double standard of the courts, the former minister's lawyer openly 'threatens' her: If I were in the studio, we would talk differently

"A 74-year-old man was left in prison and Tahiri was released",
x
BREAKING NEWS

The well-known lawyer "reveals" justice with the decision against Tahir: Premature parole rarely happens, it wouldn't be news if...

The well-known lawyer "reveals" justice with the decision against
x
BREAKING NEWS

"What will happen to the MPs expelled from Basha and Alibeaj"? Bardhi talks about their 'fate' and surprises with the statement: They are not a problem of division

"What will happen to the MPs expelled from Basha and Alibeaj"? Bardhi
x
BREAKING NEWS

The release of Tahir, the ex-prosecutor 'makes cold water' for the government: Luxury decision, just ask for a minister in prison as a result of justice

The release of Tahir, the ex-prosecutor 'makes cold water' for the
x
BREAKING NEWS

"If the mother of the children...", the well-known lawyer comes out with the 'bombshell' statement: I show you the strong evidence that can put Tahiri back in jail

"If the mother of the children...", the well-known lawyer comes out
x
BREAKING NEWS

"I thought it was chocolate in the envelope", journalist Hoxha reveals the sensational behind-the-scenes from the arrest of the senior health official

"I thought it was chocolate in the envelope", journalist Hoxha reveals
x
BREAKING NEWS

The "sweet" envelope sinks the senior official, the testimony of the General Secretary of Health is revealed

The "sweet" envelope sinks the senior official, the testimony of the
x
BREAKING NEWS

Tensions in the north, the German newspaper shocks with the article: Kurti's policies, in line with Serbian plans to destabilize the region

Tensions in the north, the German newspaper shocks with the article:
x

Opinion / Editorial

"On the lawn, with soft grass, three thieves dance"!

"On the lawn, with soft grass, three thieves dance"!

In a song from the southern regions, sung by the singer Ylli Bako, there is talk of three thieves from the area, who, following the old "craft" of the labi, stole small cattle from the herds of shepherds. I brought this event, to show that our people have also sung to thieves, when their "prey" was numerous, a goat or a ram. However, as we have seen in these years of "democracy", today's thieves, although they have passed hundreds of times the value of the stolen loot of the old thieves, have still found rhapsodes and singers to bring them to life in song. I believe the reader has not forgotten the song accompanied by dance, dedicated to Rapush Xhaferri and his friends, who laundered our money through pyramids of "usury" in the years 1996-97. However, just a few years after that loan shark "adventure", Rapushi's song with his friends was forgotten, to be replaced with songs dedicated to Berisha, Rama and Meta, who surpassed the theft of the late Rapushi and his friends a thousand times. The current thieves no longer deal with shepherds' goats and sheep, nor with Sude's or Rapushi's usury. They were archaic ways of worship and enrichment. Modern thieves, with political and state experience, have snatched and are stealing every day chunks of the country's above-ground and underground wealth, plus the misdeeds they make through corruption, this "gear", which greases and keeps the capitalist system alive. The song that we mentioned in the title of the article, talks about three common thieves, whose "prey" could push them with food for two or three days and many a week. While their "namesakes" today, with the modern attire of the 21st century, for three decades, have provided a life of luxury even for their third or fourth generation. This achievement, incomparable to the thieves of the 19th century, was secured and is being secured by today's thieves for four obvious reasons: First: The wealth that "chance" or meanness made available to them was so great that led them the arrow of greed in the highest diagram. A verse of the early song says: "On the lawn with soft grass / three thieves were dancing". This lawn was no longer the lawn of the village, or the lawn of a shepherd's herd, but the "big lawn" of the National property, where three "our thieves" destroyed it, sold it and robbed it without mercy. Second: This national wealth, unfortunately for the Albanians, has been and is without a shepherd for three decades, which created for modern thieves, the possibility of robbery without a thorn entering your foot. they even accompany their debauchery with dance, every time they appear in the electoral campaigns, where they have to cover their deed of debauchery with propaganda. Thirdly: Our three thieves, while robbing together in the same "stan" at night, when the light rises and the sun sets, accuse each other of enmity, like the women of Çajup in the feature film "Tale from the past", perverting the people in the judgment of the thief and thieves. Fourth: being in politics and in power, our today's thieves ensure their protection from the rifle of some crooked shepherd, but at the same time, with the "rent" of their capital of the national treasure, they also favor the internationals, who, out of courtesy of friendship, they don't forget to tell us that democracy is working, that justice is bearing its first fruits and that the future... No, they don't mention that, that they may risk their names appearing in the square and the fukara at the end of the neighborhood finding out. Injustice, meanness, blasphemy and betrayal in these three decades that we have passed, has reached records incomparable with all the periods of our country, even the long periods of foreign invasions. Above all, impunity for big crimes has reached unimaginable levels in our old and new history. This "exemplary" impunity towards crime, crime and corruption has extended the latter to all layers of our society, giving us a pyramid bigger than the pyramid of Cheops. Is there hope for the collapse of this pyramid of crime and corruption? Can the country be shown to modern thieves and their macabre "dance" of crime and crime? Euro-Atlantic friends are helping us with SPAK, but "the bats show that Easter is far away"! With SPAK's turtle step, the pyramid of political corruption and power will remain standing, rivaling the ancient pyramid of Egypt. What could be the way to collapse this pyramid? There is only one way: as in the case when we want to destroy the house. When we build the house, the work starts from the foundation and ends with the roof. While when we want to tear it down, without destroying the furniture that can serve us in the new house, the dismantling starts from the roof. Even in the case of our pyramid of wealth and corruption, the work must start from the roof. Let the three crime and corruption bosses, Berisha, Meta and Rama, be investigated (inside the prison bars and not behind the bars of the villas). Dismantling them will lead to the collapse of the entire pyramid in question. Facts and arguments to investigate and convict these three, there are as many as you want, written and filmed. Yes, can this be done? Extremely difficult, even impossible. For three simple but true reasons:

-Së pari: SPAK-u, mund të ketë dëshirë dhe përkushtim për ta realizuar këtë goditje, por nuk besoj që, për hir të moralit apo të pagës së veçantë që gëzon, të rrezikojë e të bëhet Falcone. Aq më tepër kur në krye të politikës e të pushtetit, janë pikërisht ata që duhet të jenë të parët pas hekurave të burgut.

-Së dyti: “Tre hajdutët tanë modernë, që hidhen e tunden në valle”, veprimtarinë e tyre korrupsioniste e kriminale, e kanë realizuar nën hijen e ndërkombëtarëve, të cilët nuk kanë shpëtuar kurrsesi pa u ndotur nga stërkalat e veprimtarisë së tyre të zezë. Mjafton të sjellim në mendje ’97-tën, ’98-tën, Gërdecin dhe 21 Janarin, ku asnjë prokuror, e asnjë ndërkombëtar nuk do të dëshironte t’u lëvizte kapakun e “arkivolit”.

-Së treti, dhe që është kryesorja, nëse vërtet do të tentohet të shembet piramida tridhjetë e tri vjeçare e korrupsionit shqiptar, e gjithë propaganda për demokracinë borgjeze, të drejtat e njeriut dhe shtetin ligjor, që ndërkombëtarët kanë predikuar pa pushim, do të shembej në kënetën e vërtetë të sistemit borgjez. Loja me dhjetra dosje të krimit dhe korrupsionit, që SPK-u, kap, lëshon apo përcjell, gjatë këtyre gashtë viteve, sidomos që nga ngritja si institucion me kapacitet të plotë, vërteton më së miri atë që thashë më sipër. SPAK-u do të vijojë të hetojë, të gjykojë e të marrë rrogën për cironkat dhe levrekët e lumenjve e të liqejve, po kurrsesi për peshkaqenët e detit. Mjafton të ndjekësh lojën me “Inceneratorët”, të kuptosh e të besosh, se edhe SPAKU-u, kur është fjala për “majën e piramidës”, bëhet plotësisht KAPS! Kur e zonja e çobanit atje në stan, i pa hajdutët që po i vidhnin bagëtitë dhe po hidhnin valle, u thotë: “O ju kaçakët e malit / e doni në lule të ballit”!. Por ajo u ndodh vetëm në stan atë natë, ndaj dhe u flet përsëri hajdutëve: “O mor djem me nishan / O mor ju hajdutë me nam / Daleni bre, ç’borxh ju kam? / Sonte s’e kam as çoban!?... Se po të kishte çobanin, ua tregonte “nishanin”. Shqipëria ka tridhjetë e tre vjet pa çoban, ndaj vijon të këndohet e kërcehet kënga: “Në lëndinë me barë të butë / hedhin valle tre hajdutë!