BREAKING NEWS

More trouble for Vladimir Putin, a new war about to break out, guns, ammunition and tanks on the move, the nightmare of the conflict in Karabakh returns

More trouble for Vladimir Putin, a new war about to break out, guns, ammunition
x
BREAKING NEWS

"We will have developments from SPAK"/ The journalist cracks the strong statement and warns: Here are the four 'hot' files that are being completed

"We will have developments from SPAK"/ The journalist cracks the
x
BREAKING NEWS

The attack on 'Top Channel', the American embassy reacts and makes a strong appeal to the authorities

The attack on 'Top Channel', the American embassy reacts and makes a
x
BREAKING NEWS

The end of Russia closer than ever, an air superpower is born in Europe, the four Nordic countries join forces against Vladimir Putin

The end of Russia closer than ever, an air superpower is born in Europe, the
x
BREAKING NEWS

Politicians 'float' with the money of Albanians, Balluku signs the decision, the large amount of funding for the treatment of President Begaj and Councilor Klement Zguri is revealed

Politicians 'float' with the money of Albanians, Balluku signs the
x
BREAKING NEWS

The US "revives" the alliance born after the Second World War, the "triangle" is activated that will ultimately isolate China and Russia

The US "revives" the alliance born after the Second World War, the
x
BREAKING NEWS

Snow, hail and rain are coming back/ Meteorologist Tanja Porja shows the big turning point: Here are the days that will be winter and how much the thermometer will mark

Snow, hail and rain are coming back/ Meteorologist Tanja Porja shows the big
x
BREAKING NEWS

Lulzim Basha 'comes alive', comes out with a strong appeal to the authorities

Lulzim Basha 'comes alive', comes out with a strong appeal to the
x

Opinion / Editorial

The State of Kosovo was founded by America, not Albin Kurti

The State of Kosovo was founded by America, not Albin Kurti

Today, Zelensky would be killed or imprisoned in Siberia, and Ukraine would be under the Russian flag if America and Germany did not protect its sovereignty.

44 million Ukrainians could not defend their country without NATO and the USA.

Today Albin Kurti is left alone, against the whole planet in the new project for Kosovo.

After an ordeal of debates with American diplomacy, Albin Kurti tried to dress in the German and pro-European costume, having the illusion that America and Europe may have two agendas for Kosovo.

The EU's investment in the special court for the arrest of KLA leaders paved the way for the dominance of Vetvendosje and the return of Albin Kurti with a ruling majority.

Albin Kurti was invested so much by the Europeans that his political ego refused to have any allies in government.

But Albin Kurti's calculations within 1 year turned out to be wrong.

Today, Albin Kurti is more lonely than ever.

After opposing the project for the correction of the borders and the union with Albania, today he is facing a more complicated project.

10 Serbian municipalities within Kosovo are forming de facto autonomy within the Republic of Kosovo.

Unfortunately, the whole world is supporting the Serbs in this project:

- America

- The European Union

- Russia

- China

- Germany and France

- Partly Albania.

Albin Kurti ka mbetur i vetëm sepse diplomacia amerikane u lodh aq shumë me atë personalisht sa u detyrua, t’i kërkoj Gjermanisë ta bindin benjaminin e tyre “pro-gjerman”.

Sot Albin Kurti është kapur shah-mat.

Gjermania ka marr autorsinë e projektit për “autonominë” e serbëve në Kosovë.

Fondacioni Friedrich Ebert (FES) në Prishtinë ka prezantuar një draft-statut për “Asociacionin e Komunave në të cilat komuniteti serb i Kosovës është shumicë”. Ky draft-statut  i propozuar nga FES-i thekson se Asociacioni do të jetë si person juridik i themeluar në përputhje me Kushtetutën dhe sistemin juridik të Kosovës. Aty theksohet se  Asociacioni/Bashkësia do të ketë simbolet e veta zyrtare, duke përfshirë stemën dhe flamurin serb. Komunat mund të funancohen nga buxheti Kosovës por edhe i Serbisë.
Po pse Albin Kurti sot ka mbetur vetëm?

- Aktivistët e Vetëvendosjes janë në gjum? dhe sheshet janë bosh. Askush nuk proteston në Prishtinë, Prizren, Gjakove.

- Diaspora nuk del në protesta për kauzat e brakatisura të Albinit. Ata që fluturuan me avionë për ta votuar nga Londra, Berlini, Beukseli, Stokolmi nuk dalin në sheshet e Anglisë, Amerikës, Gjermanise, Belgjikës per ti dal në krah të Albinit sepse nuk mund protestohet kundër perëndimit.

- Shqipëria e ka lënë vet?m (qeveria dhe opozita) dhe nuk e mbeshtet Albinin në debatin kundër perëndimit.

- Amerika e ka bojkotuar dhe larguar madje edhe nga tryezat e saj, djaloshin mos-mirnjohës dhe plan-prishës për miliarda dollarë që SHBA shpenzoi për çlirimin e Kosovës.

- Europa e sheh si qesharak “Skënderbeun” e ri që shtiret sikur do mbroj perëndimin nga lindja por që ndryshe nga Gjergj Kastrioti që bashkoi kokat ky nuk pranon asnjë aleat.

- Opozita e Kosovës dhe çdo parti nuk e mbështet Albin Kurtin se kanë kuptuar që ai e ka egon e tij më të fortë se kauza kombëtare. Ai është i vetmi “patriot” që do ti zgjidh kauzat i vet?m dhe pa bashkpunim.

Dikur Albin Kurti denoncoi projektin e dyshimtë të presidentit Trump për ndryshimin e kufijve që në thelb synonte.

- Bashkim: Shqipëri-Kosovë-Preshevë

- Ndarje: 4 Komuna serbe në veri të Kosovës.

Sot pas 4 vjetësh Albin Kurti ka një projekt po aq problematik sa ai i pari por me një ndryshim.

Kosova po krijon “kancerin” brenda vetes por pa u bashkuar me Shqipëri dhe pa Preshevën.

Firmosja e projektit të “Asosacionit” nënkupton që 10 komuna dhe jo 4, së shpejti do shpallin autonomi.

Sa më shumë vonohet Albin Kurti, aq më shumë projekte të këqija do afrohen për Kosovën.

Albin Kurti është kujtuar vonë dhe është shumë prapa me kohën. Debatet dhe konfliktet e tij me opozitën kosovare, me qeverinë shqiptare, me diplomacinë amerikane, i dhanë kohë serbëve të tregohen më lobues dhe bashkpunues në diplomaci.

Albini tregoi se nuk gjente dot gjuhë as me Shqipërinë dhe jo më me Serbinë.

Albini humbi shansin e shpalljes referendumit të bashkimit me Shqipërinë.

- Ai sot është i vetëm kundër gjithë planetit.

- Ai është kundër perëndimit dhe lindjes.

- Ai është kundër veriut dhe jugut.

Më gjeni një aleat të Albin Kurtit brenda dhe jashtë kufijve?

He thinks that he is like Skënderbeu, but he does not understand that Gjergj Kastrioti alone founded the foundations of the Albanian state, while the state of Kosovo was founded by America without Albini.
Without America, Kosovo would continue for another 1000 years with demonstrations, and at most Albinit would be party secretary of the autonomous municipality of Kosovo within Serbia.

Albin Kurti is fighting against the planet because he wants power and not the state.
Kosovo is not the property of Albin Kurti, but the heart of mother Albania and the child of the USA.