BREAKING NEWS

"400 thousand pounds in exchange for freedom"/ The Albanian is taken hostage in England, authorities release the 30-year-old

"400 thousand pounds in exchange for freedom"/ The Albanian is taken
x
BREAKING NEWS

Lulzim Basha comes out with a strong appeal to Albanians: The best response to Belgrade's policies

Lulzim Basha comes out with a strong appeal to Albanians: The best response to
x
BREAKING NEWS

The elderly man in Durrës 'goes crazy'/ He tries to rape a 50-year-old woman, this is what the police found during the search

The elderly man in Durrës 'goes crazy'/ He tries to rape a
x
BREAKING NEWS

"Concerned about Russian funding in the Balkans", the American senator: Albania must decide for itself

"Concerned about Russian funding in the Balkans", the American
x
BREAKING NEWS

"Europe will have enough gas"/ The Russian "nightmare" ends, Von der Leyen gives the fantastic news

"Europe will have enough gas"/ The Russian "nightmare" ends,
x
BREAKING NEWS

Covid-19 is not over yet, the Ministry of Health reveals what is happening in the country

Covid-19 is not over yet, the Ministry of Health reveals what is happening in
x
BREAKING NEWS

It is known as "gunpowder power"! American experts give the warning, reveal Putin's plans for the Balkans

It is known as "gunpowder power"! American experts give the warning,
x
BREAKING NEWS

The Transparency Board changes the prices again, this is how much oil, gasoline and gas will be sold

The Transparency Board changes the prices again, this is how much oil, gasoline
x

Opinion / Editorial

The mountain became pregnant, a mouse sowed it...

The mountain became pregnant, a mouse sowed it...

It was a daily ritual for the two researchers who were not separated from the library, but also a coffee that relaxed them after the tiring work of searching through the pages of books. The world of books was not separated from the cup, but that day the eyes of one of the eyes were fixed on the big screen, whose raised voice had raised the ears of the whole bar.

- These are "mersons", - said one of the researchers.

- Where are you going out!? - followed the other.

- Corruption, crime, drugs, are like Merso's telegram, in "The Stranger" by Albert Camus"; The mother died. Funeral tomorrow ... By telegraph. Telegraphically, the pain was conveyed to Mersoja, even though it was tragic, he remained cool as if nothing had happened. The same situation is ours. We follow with our eyes, we listen with our ears for these great wounds of society and we make the foreigner blacker than Mersoi towards society yes yes, but also towards ourselves, we stay away from its interests by postponing from today to tomorrow the days drowned by stress, - he didn't know what had gotten into the first researcher, but the second one didn't pass his friend's pain in silence either. That's how he returned it, eight or eight.

-But what to do with you and the thousands like you who stay away from the ballot box!? The rulers will graze, because you, me, the other, the other, the other, the entire gray electorate turned into "Mersonj" of fate. He should go to the next world without judging what he has done to this world! He was an unburied dead man, so now he seems to be appealing... But who should he tell!? We, who every day receive telegrams from our leadership dismounted from the horse, but cannot understand themselves without a saddle and are not left with the demands of ravens on screens or pulpits (with people who lick to grab a bone from the depths of power). "The system died. Burial, autumn-spring". Approach with Mersoi's telegram, but it is only Moliere's "Tartufe", which muddies the waters, because the others are "where I lie, don't lie", because the soul has gone to the tip of people's noses, they drive the days; me push, to push. Mersonj hesapi, we are waiting for Kafka's "Trial", to suffer the fate of Jozef. K. What am I talking about!? Kafka's trial is far ahead of our "Trials", to make the trial in the eyes of the whole world. Screens arrest you just like Jozev. K, but not with two policemen, but with oppositionists who play the prosecutor, the judge and call you by name and surname without knowing about the accusation filed, except when the soil is filled, you feel like a stranger in the media environment, without any incident in pocket, but now you're a millionaire in the notebook, because that's how "mules like wood" in politics. You kill yourself. Blacker than Jozev. K. who ran away like a dog from the bullets of two policemen, while you are drowned by the stress of some dirty politicians' games. As if these jewels of screens are not enough,

-A thua vjeshta, do të na gjejë më të njëjtin refren si në zgjedhjet parlamentare!? - ndërpreu si pa të keq studiuesi i dytë.

 -Atëhere pati vetëm thirrje sepse kishte mungesë tregu për “vegla bujqësore”, sepse buxheti ishte harxhuar për mbjellje “arrorësh”. Ndodhi lufta Ukrainë-Rusi. Luftë, që bota tani e kuptoi se e ka në prag të derës dhe i do qëndruar në këmbë katastrofave humanitare, ndërsa politikanët tanëqajnë karriget, duke pritur vjeshtën për të shaluar kuajt . Ne po u mbajmë frerët në vend t’i thërrasim mendjes e presim qenglat që të hanë kokat e tyre, se litari na ka shkuar ku s’mban më. I gjati e pati mendjen matkë, subvencionoi grurin. Fermeri, do s’do do, t’i sigurojë edhe veglat ...

- Pse s’thua se kryeministri mbështet ata që po përgatisin lojën e vjeshtës me artilerinë e rëndë - shfaqi habi studiuesi i dytë.

- Gjuan larg i Gjati. I duhet pranvera e zgjedhjeve. Si të mbushë hambarë me grurë fermeri i thotë ku të kam parë gërmëreve të sfurqeve, lopatave, të vjeshtës - s’ishte parë e dëgjuar ndonjëherë të kishte gërmuar kaq thellë studiuesi që vinte nga bota tjetër, ajo e librit. Ekrani me dy fytyrat e liderëve të thirrur në studio s’po ia ndante pyetjet e analistëve për pritshmëritë e vjeshtës.

-Vjeshta e dy vëllezërve si “Siamezë”, - i foli i pari studiues, të dytit.

- Si do t’u shkojë halli këtyre të dyve!?

-Thuaj fati ynë se këta e kanë mbushur kupën ka 30 vjet si “Vëllezërit Siamezë”. Ushqehen nga i njëjti gyp, s’ka kirurg që i operon ndaj do bërtasin duke lënguar rrugëve nëpër mitingje sa njërit t’ia mbyllë gypin “non grata”, tjetri do të do të përpiqet të rrëmbejë frenat dhe pastaj të gjejë vrimë ku të ..., - i mbeti në ajër fjala studiuesit nga ora e zgjatur te ekrani i ABC nga lideri, i cili u tregonte analistëve hapat e ecjes në natyrë të regjistruar, që i kalonin dhjetë mijë, ku e ku, sa më shumë se 2012, çka tregon se jo vetëm mendërisht, por dhe fizikisht mund të përballej me lokomotivën e pushtetit të të “Gjatit”, por që i ka gjetur pikën e dobët të xhirove tek ndjenjat e cënuara të patriotizmit, zgjimi i të cilave do të ngrehë zgupthi qeverinë. Në dukje primitivizëm, por mjeshtri i aktrimeve, mbush sheshet. “Dhimbje” që e vuante si ky lider, por edhe tjetri, ndaj njëri apelon me poetët disidentë, tjetri me heronjtë. Ore, s’i ndan asgjë nga njëri-tjetri veçse në fillimet e demokracisë, ca ngatërresa nëpër të ca ndërtimeve pa lejë që pushtuan Lanën, por tjetri rreh gjoksin sot që i vuri fadromën në vend që të kishin parandaluar masakrën urbane. Sikur dogji xhepi i tyre, njerëzve u shkuan “për dhjamë qeni” investimet. Jo tani, të dy së bashku, s’i përball dot Amerika e Evropa bashkë, sepse ashtu si i djeshmi dhe këta duke u mbështetur në forcat e popullit, edhe “bar hanë” dhe dorën s’i shtrijnë kujt. Eh, popullit të varfër mirë 50 vjetët, por edhe në 30 vitet, s’iu “nda bari”, ndryshimi; atë të djeshmin, etja për pushtet e kishte futur në rrugën e krimit, këta të sotmit korrupsioni, (në luftë me Amerikën e Evropën), sa për përgjakjen e rrugëve nga krimi i organizuar, s’u hyn në qese. I djeshmi mbushte kodrat e malet me krisma topash e karabina vetëmbushëse simonove duke i bërë paratë rrush e kumbulla nëpër zbore, këta të sotmit, sheshet, duke mos gjetur rehat xhamat e vitrinave dhe ministrive për të treguar muskujt, se për mëndje; ia dorëzuan në tavolinë, pushtetin kundërshtarit me ato bija mënd, se po të mos futeshin në parlament, do të shuhej dynjaja. Dritëshkurtësi që me shumë gjasa s’do t’i shpëtojë dhe kjo vjeshtë nga megalomania për pushtet. Sa për thirrmorin “o budallenj” që s’u ndahet nga goja të dy liderëve është sa për të ngushëlluar veten dhe për t’u dhënë zemër të tjerëve që i shkojnë nga pas, sepse të pranosh se pushtetin ta morën ca ... i bie që vetë të kesh qenë i goditur me penallti në trunë e vogël, po nese, nga liderë “O Mete për vete”, ç’mund të presësh më shumë se sa zhgënjime. Teksa ndiqja nëpër ekrane ligjëratat e dy liderëve, mendja më kaloi tek debati i dy studiuesve për, “Vjeshtën e vëllezërve si Siamezë”. U përpoqa të gjeja lidhjen. Ajo që i përbashkonte ishte gypi ushqyes... Po, nëse një ditë elektorati gri do të vriste, “Mersonë” brenda vetes, atëhere vargu metonimik naimian “U ngrit fati i Shqipërisë, si i vdekuri nga varri...” do të trondiste politikën shqiptare nga themelitë dhe e gjithë zhurma për vjeshtën, s’do të ishte as më shumë e as më pak se shprehja “u mbars mali, e polli një mi”...