BREAKING NEWS

Frrok Çupi uncovers the strong behind-the-scenes of the Meta-Berisha meeting: The former president sold secret information to the Russian agency

Frrok Çupi uncovers the strong behind-the-scenes of the Meta-Berisha
x
BREAKING NEWS

Begaj goes to Shkodër tomorrow, meeting with the mayor Bardh Spahia, here is what is expected to be discussed

Begaj goes to Shkodër tomorrow, meeting with the mayor Bardh Spahia, here
x
BREAKING NEWS

The Ministry of Health comes out with an important announcement: What is happening with the pandemic in our country

The Ministry of Health comes out with an important announcement: What is
x
BREAKING NEWS

Kokalari does not stop, after Berisha, another of his supporters attacks: He graduated from the Faculty of Law by correspondence 2 years ago, I am not afraid of any of you

Kokalari does not stop, after Berisha, another of his supporters attacks: He
x
BREAKING NEWS

The journalist breaks the strong statement: The cyber attacks were carried out from the Albanian territory, that's why they blocked the TIMS system

The journalist breaks the strong statement: The cyber attacks were carried out
x
BREAKING NEWS

Weather forecast, what is expected to happen with the temperatures tomorrow

Weather forecast, what is expected to happen with the temperatures tomorrow
x
BREAKING NEWS

Met the new head of the FRPD, Evi Kokalari explodes at Berisha: Shame on you, you deserved Lulzim Basha, dear sir

Met the new head of the FRPD, Evi Kokalari explodes at Berisha: Shame on you,
x
BREAKING NEWS

A police officer and a soldier, part of criminal groups / Police in an emergency conference, the details of the super-operation are revealed: They were contract killers

A police officer and a soldier, part of criminal groups / Police in an emergency
x

Politike

The Americans send the DEA agents to Albania, here is the secret meeting in SPAK and the 4 Albanian politicians who are expected to go behind bars, the sensational behind the scenes are revealed

The Americans send the DEA agents to Albania, here is the secret meeting in SPAK

The United States is expected to shake up the corrupt rulers in Albania. The American DEA will open a contact point in Tirana. Given the "river" of cocaine that is landing in the port of Durres and beyond, the Americans have decided to land themselves in Albania to pursue operations, as they describe our country as a hub in the Balkans and beyond. Undoubtedly this is good news for the Albanian authorities in the fight against drugs and bad for crime and politicians or businessmen connected to trafficking networks. Albanian politics is in anxiety, as the newspaper "Sot" reported a few days ago that the positions of 4 very important politicians in our country will be shaken from the foundations, as they have been revealed in conversations with powerful members of criminal groups. This investigation is also in the hands of the internationals, as they have in hand the eavesdropping where these powerful officials appear. Hundreds of conversations between members of criminal groups have been transcribed. The conversations are mainly related to drug trafficking and money laundering killings. According to the sources of the newspaper "Sot", four powerful political figures are being investigated by Brussels as connected with organized crime, in vote-buying scandals, as well as blackmail against opponents. They have handed over to the Albanian authorities in the framework of conducting the verifications that are ongoing of an investigation launched by them. It is learned that the suspects have communicated with each other in applications such as EncroChat, Sky Ecc but also Matrix, or even in "BQ" phones. The conversations are mainly related to drug trafficking and money laundering killings. According to the sources of the newspaper "Sot", four powerful political figures are being investigated by Brussels as connected with organized crime, in vote-buying scandals, as well as blackmail against opponents. They have handed over to the Albanian authorities in the framework of conducting the verifications that are ongoing of an investigation launched by them. It is learned that the suspects have communicated with each other in applications such as EncroChat, Sky Ecc but also Matrix, or even in "BQ" phones. The conversations are mainly related to drug trafficking and money laundering killings. According to the sources of the newspaper "Sot", four powerful political figures are being investigated by Brussels as connected with organized crime, in vote-buying scandals, as well as blackmail against opponents. They have handed over to the Albanian authorities in the framework of conducting the verifications that are ongoing of an investigation launched by them. It is learned that the suspects have communicated with each other in applications such as EncroChat, Sky Ecc but also Matrix, or even in "BQ" phones. They have handed over to the Albanian authorities in the framework of conducting the verifications that are ongoing of an investigation launched by them. It is learned that the suspects have communicated with each other in applications such as EncroChat, Sky Ecc but also Matrix, or even in "BQ" phones. They have handed over to the Albanian authorities in the framework of conducting the verifications that are ongoing of an investigation launched by them. It is learned that the suspects have communicated with each other in applications such as EncroChat, Sky Ecc but also Matrix, or even in "BQ" phones.

DEA agents, secret meeting at SPAK

It is also learned that a group of agents and officers of the American anti-drug DEA, held a secret meeting in SPAK a few months ago. Four officers of the Athens-based DEA structure held a meeting with a group of SPAK prosecutors, although this visit of the agents was kept a secret from the Albanian investigators. The meeting between the US agents and the Special Prosecution Prosecutors took place in the SPAK building and lasted for several hours. Part of the discussions between them were the drug shipments that landed in the Port of Durres, which also recorded the record amounts of cocaine trafficking coming from Colombia. Federal agents have come from Greece, where the US Anti-Drug Center for the Balkans is located. It is learned that they have received information about the recent operations of the State Police,

Americans determined to dismantle corruption and crime in Albania

Shtetet e Bashkuara të Amerikës duken të vendosur për të çmontuar korrupsionin dhe krimin e organizuar në Shqipëri. Vitet e fundit Uashington ka investuar miliona dollar në vendin tonë, duke mbështetur fuqishëm institucionet ligjzbatuese, sidomos ndaj Strukturës së Posaçme Kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit dhe Byrosë Kombëtare të Hetimit. Po ashtu, paralelisht përveç mbështetjes financiare, shumica e së cilës shkoi për reformën në drejtësi dhe organet e reja të dala prej saj, amerikanët kanë ndihmuar edhe autoritete shqiptare me asistencë në nivel ekspertësh, duke sjellë prokurorë nga radhët e FBI. E gjitha kjo përpjekje e fortë në rrafshin juridik është shoqëruar edhe me një mbështetje edhe në fushën ushtarake, ku Shqipëria është kryefjalë e NATO-s dhe është zgjedhur si vend për të investuar e atashuar forca special të aleancës, shumica e së cilës janë të SHBA. Të gjitha këto fakte dhe prova, tregojnë qartë se Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë të vendosur për të çuar përpara luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar në Shqipëri.

FBI asistencë institucioneve ligjzbatuese

Ardhja e agjentëve të anti-drogës amerikanë në Tiranë, vjen pas një zhvillimi të rëndësishëm që ndodhi pak kohë më parë, ku Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Gledis Nano, gjatë vizitës në Washington takoi shefin e FBI-së, Christopher Wray. SHBA theksoi se drejtori Nano ka marrë mbështetjen e FBI sa i takon luftës kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar në Shqipëri. “Drejtori i Byrosë Federale të Hetimit (FBI) Christopher Ëray mirëpriti Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë së Shtetit Shqiptar Gledis Nano gjatë vizitës së tij të fundit në Uashington DC. Vizita përforcoi më tej bashkëpunimin mes Policisë së Shtetit Shqiptar dhe Qeverisë së SHBA. Përveç takimit të tij me drejtorin e FBI-së Ëray, z.Nano takoi gjithashtu Zëvendës Ndihmës Prokurorin e Përgjithshëm të Departamentit të Drejtësisë, Bruce Sëartz, Shefin e Operacioneve të Jashtme të Administratës për Zbatimin e Çështjeve Narkotike (DEA), George Papadopoulos, dhe drejtues të lartë nga Byrotë e Departamentit të Shtetit për Sigurinë Diplomatike dhe Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit. Vizita në Uashington theksoi partneritetin SHBA-Shqipëri dhe rëndësinë e luftimit të korrupsionit dhe krimit të organizuar në Shqipëri nëpërmjet operacioneve të përbashkëta, trajnimeve dhe bashkëpunimit të ngushtë”, thuhet në njoftimin e ambasadës së SHBA në Tiranë.

Most read