BREAKING NEWS

The USA warns of the "non-women" declaration of the Democratic Party, the Democrats risk sanctions, the American Embassy declares a "bombshell", people who associate with Sali Berisha and his family should be careful

The USA warns of the "non-women" declaration of the Democratic Party,
x
BREAKING NEWS

Alert for corrupt senior officials, the high-ranking US official lands in Tirana on June 20, Joe Biden extends "national emergency" to eradicate corruption in Albania, the document that sinks the "Berisha" family is revealed, asset seizure for corrupt ...

Alert for corrupt senior officials, the high-ranking US official lands in Tirana
x
BREAKING NEWS

Here is who is the well-known character of the world of crime who will sink Ilir Meta in SPAK, Kreshnik Spahiu reveals details from the wiretapping that, if taken seriously by the authorities, could open "Pandora's Box" in politics

Here is who is the well-known character of the world of crime who will sink Ilir
x
BREAKING NEWS

This is how the oligarch Klodian Allajbeu is "harvesting" money without criteria from the state budget due to theft and mismanagement, the American Hospital has zero investment in equipment and uses doctors from public hospitals, the government has no ...

This is how the oligarch Klodian Allajbeu is "harvesting" money
x
BREAKING NEWS

The question marks of how Belinda Balluku rose from a cleaner in Greece, to No. 2 in the government and minister of tenders in Albania, here are the hard details revealed by the Greek media about Rama's colleague, from the "party" with 50 million euros...

The question marks of how Belinda Balluku rose from a cleaner in Greece, to No.
x
BREAKING NEWS

Meta-Kryemadhi intercepted by BKH, here are the details from the file that prosecutor Sotir Kllapi is investigating, in the scanner properties and bank accounts, from the withdrawal of 20 thousand euros in 2008, building permits, villas in Lalzi Bay, t...

Meta-Kryemadhi intercepted by BKH, here are the details from the file that
x
BREAKING NEWS

The arrest warrant is ready for Ilir Meta, this is the last session of his questions in SPAK, here is the evidence that has sunk him, the lawyer Romeo Kara brings out the hard details

The arrest warrant is ready for Ilir Meta, this is the last session of his
x
BREAKING NEWS

The alliance between Sali Berisha and Ilir Meta has broken, Myslym Murrizi reveals what is happening within the opposition and shows the "recipe" that will overthrow Edi Rama from power

The alliance between Sali Berisha and Ilir Meta has broken, Myslym Murrizi
x

Politike

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called as a witness for "Gërdec", here are the facsimiles that sink him, the evidence that shows the son of the "non woman" as the shadow owner of the business of death, how he placed the ministers under the orders of HIS

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called

The start of the investigation for "Gërdec from zero point can bring strong developments. Other people may drown along the way. The American media have accused Shkëlzen Berisha, the son of former Prime Minister Berisha, of being involved, but they have never been properly investigated by justice. Signals that sensational developments are expected after many years were given yesterday with the news that Sali Berisha's son, Shkëlzen Berisha, will be questioned by SPAK. Yesterday, the Special Prosecutor's Office asked the Special Court against Organized Crime and Corruption to interrogate Shkëlzen as a witness in the trial against Fatmir Mediu for the massacre of Gërdec on March 15, 2008. The former Minister of Defense is accused of "Misuse of duty" carried out in collaboration , and "Abuse of duty" in collaboration with the military subject-command cadre for the explosion in the weapons dismantling "factory" where at least 26 people lost their lives and hundreds more were injured. The request was presented yesterday, that is, on September 22, 2023, to the Special Court, which held the next hearing against the former Minister of Defense Fatmir Mediu after his withdrawal from the summary trial and the acceptance of the continuation of an ordinary judicial investigation, decision taken on September 8, 2023. Under these conditions, the Prosecution presented the request for trial as well as the list of 71 witnesses whom it wants to call in court as witnesses and the request for the written evidence that it makes available. The jurors said yesterday that this is positive news due to the fact that this case is going to the end and finally Shkëlzeni will have to explain what his position in this tragedy really was. Regarding the possibility of false testimony or contradictions, the law foresees penalties for these violations. But the facts that we are bringing to the attention of the public confirm the multiple implication of Shkëlzen Berisha in the Gërdec affair. Not only that, but if the evidence and testimonies are connected, serious doubts arise that the son of Sali Berisha, Shkëlzen Berisha, was the shadow owner of Gërdec's business, while the ministers of his father's government were simply soldiers for the implementation of the scheme corruption. Regarding the possibility of false testimony or contradictions, the law foresees penalties for these violations. But the facts that we are bringing to the attention of the public confirm the multiple implication of Shkëlzen Berisha in the Gërdec affair. Not only that, but if the evidence and testimonies are connected, serious doubts arise that the son of Sali Berisha, Shkëlzen Berisha, was the shadow owner of Gërdec's business, while the ministers of his father's government were simply soldiers for the implementation of the scheme corruption. Regarding the possibility of false testimony or contradictions, the law foresees penalties for these violations. But the facts that we are bringing to the attention of the public confirm the multiple implication of Shkëlzen Berisha in the Gërdec affair. Not only that, but if the evidence and testimonies are connected, serious doubts arise that the son of Sali Berisha, Shkëlzen Berisha, was the shadow owner of Gërdec's business, while the ministers of his father's government were simply soldiers for the implementation of the scheme corruption.

Dokumenti që fundos Shkëlzenin

Një nga provat më të forta që tregon përfshirjen e Shkëlzen Berishës në krimin shtetëror të Gërdecit, është dëshmia e sekretares së ish-ministrit të Drejtësisë, Aldo Bumçi. Ajo vërteton përfshirjen e Shkëlzenit, në këtë biznes.Ish-sekretarja ka pranuar para prokurorëve se ajo ka dërguar faksin me shënimin “Për Shkëlzen Berishën…” në një numër faksi të Ministrisë së Mbrojtjes. Gazeta po publikon faksimilet ku ajo thotë se Shkëlzen Berisha erdhi në zyrë dhe u takua me ministrin para se të niste faksin. Dëshminë e saj ne e kemi nxjerrë pak ditë më parë, por gazeta sot po nxjerr dokumentet origjinale. Sekretarja Anjola Agolli shpjegon procedurën si e ka protokolluar faksin dhe si është dërguar ai në Ministrinë e Mbrojtjes. Bëhet fjalë për një faks privat që ministri Aldo Bumçi i ka dërguar për informim Shkëlzen Berishës, për t’i kujtuar se ia ka firmosur “Memo”-n që aprovonte biznesin e tij në Gërdec. Ky i fundit e mohon se e dërgoi ai, por hetimet brenda SPAK mund të sjellin surpriza, pasi kopja origjinale kishte shkuar me post në Ministri, ndërsa faksi për Shkëlzen Berishën ishte dërguar në një zyrë të një njeriu të besuar të tij që ia dorëzonte. “Nuk e kujtoj se kush e ka sjellë, por zakonisht e sjell sekretarja. Ministri më udhëzoi t’ia nisja Ministrisë së Mbrojtjes me faks shkresën që kishte vënë shënimin “Për Shkëlzen Berishën”. Unë kujtoj se kam nisur ashtu kërkesën te Ministria e Mbrojtjes në numrin e faksit që i kishim nisur që më parë, pasi i kishim të gjitha numrat e fakseve të dikastereve në numërator. Nga Ministria e Mbrojtjes më ka marrë një zë femre, e cila më tha se në Ministri nuk ka njeri me atë emër, dhe unë i kam thënë se kështu ma kanë dhënë faksin për ta nisur”, është shprehur ish-sekretarja në prokurori, Anjolla Agolli. Dëshmia e ish-sekretares së ministrit të Drejtësisë është marrë brenda gjithë rregullave nga prokuroria, por Shkëlzen Berisha nuk u thirr kurrë në prokurori, për shkak të presionit të Berishës. 

Dëshmitë e tjera që e fundosin

Përveç provave të qarta me dokumente për implikimin e Shkëlzenit, kujtojmë këtu dhe dëshmitë e personazheve që janë larguar nga jeta, por edhe nga vendi në mënyrë misterioze. Po flasim për të ndjerin Kosta Trebicka, dëshmitari kyç i Gërdecit dhe trafikut të armëve, i gjendur i vdekur më pas mbi Voskopojë. Kosta Trebicka akuzoi Shkëlzen Berishës se kishte ndërhyrë Efraim Diverolit, trafikantit të armëve nga Florida, për të nxjerrë Trebickën jashtë loje nga biznesi i armëve. Dëshmia tjetër është e Efraim Diverolit, trafikantit të armëve nga Florida. Gjatë përgjimeve të Diverolit dhe Trebickës para shpërthimit të Gërdecit, Diveroli shprehet se në Gërdec janë implikuar Sali Berisha si kryeministër dhe Shkëlzeni, të cilët i konsideron si mafien më të fortë. Ndër të tjera, Efraim Diveroli shprehet se “…kjo gjë ka shkuar shumë lart, deri te Kryeministri dhe djali i tij. Kjo është. Kjo mafia është shumë e fortë për mua. Nuk mund ta luftoj këtë mafia. Është bërë shumë e madhe. Kafshët kanë dalë shumë jashtë kontrollit. Shumë lojtarë…”. Një ndër individët që pati guximin të flasë për Gërdecin, është Gjenerali Luan Hoxha. Ai ka dhënë një dëshmi në ambasadën amerikane, ku përmend ish-ministrin e Mbrojtjes dhe djalin e ish-kryeministrit. Një kabllogram i publikuar nga Ëikileaks, tregon se çfarë ka deklaruar Hoxha. “Hoxha tha se, kur vizitoi Gërdecin në mes të vitit 2007, ushtarët e tij po i kryenin këto dy detyra dhe në sipërfaqe nuk dukej se kishte diçka të dyshimtë. Ai akuzoi se gjatë gjysmës së dytë të projektit, duke filluar nga dhjetori 2007, ai ishte urdhëruar nga Mediu, për shqetësimet e tij të deklaruara me shkrim kryeministrit Berisha (dhe Kryetares së Kuvendit Topalli dhe Mediut), si dhe pas presionit të drejtpërdrejtë nga telefoni nga “një i ri”, të cilin më vonë e identifikoi si Shkëlzen Berisha, djali i kryeministrit, që të vazhdonte të dorëzonte municione të kalibrit të lartë në Gërdec dhe ta bënte këtë gjë pa vonesa”, thuhet në kabllogram.

Shpërthimi, Mediu 4 biseda telefonike me Shkëlzen Berishën

Ka një moment kyç që zbulon se kush ishin pronarët e vërtetë të biznesit kriminal të demontimit të municioneve në Gërdec. Janë lëvizjet e para të Fatmir Mediut kur shpërtheu fabrika në Gërdec. Dy orë pas shpërthimit, ditën e 15 marsit 2008, nga tabulatet telefonike rezulton se Fatmir Mediu, i telefonon pikërisht Shkëlzen Berishës, e cila zgjat 74 sekonda. Telefonatën e parë, Mediu e bën me Shkëlzenin në orën 14.08 minuta. Në orën 16.31 minuta, Mediu ka folur sërish 37 sekonda me Shkëlzen Berishën. 10 minuta më pas ka follat përsëri 32 sekonda. Atë ditë Mediu ka zhvilluar një bisedë të katërt me Shkëlzenin, në orën 5 të pasdites dhe ka zgjatur 56 sekonda. Sot Shkëlzeni tha se i kishte telefonuar për halle familjare. Po pse ditën e Gërdecit e gjetën Fatmir Mediu dhe Shkëlzen Berisha për të qarë hallet familjare?! 

Mihal Delijorgji calls Shkëlzen after the explosion

Everyone acts and behaves around Shkëlzen. At 12:10 on March 15, 2008, the factory in Gërdec exploded and the tragedy was in progress. After the explosion, Shkëlzen Berisha was among the first people who were called by the owner of "Albademil" Mihal Delijorgji, who was dealing with the demolition. According to the phone records, Delijorgji called Shkëlzen Berisha at 12:48 and the conversation lasted 54 seconds. It remains a mystery what Delijorgji and Shkëlzeni talked about, while this moment has been ignored by the investigations. Shkëlzen Berisha initially denied that he had phone calls or acquaintances with Delijorgji, but after the publication of the report, he made no further comments. After Shkëlzen, Delijorgji called Ilir Meta several times, who a year later would join Sali Berisha.

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called