BREAKING NEWS

Why are investigations 'sparing' the opposition? The well-known lawyer reveals the 2 strong reasons behind the scenes of SPAK: Public pressure...

Why are investigations 'sparing' the opposition? The well-known lawyer
x
BREAKING NEWS

The arrest of Dako, the well-known lawyer explodes the SPAK 'bomb': He accused the former mayor of abuse of office, only to save him from... 

The arrest of Dako, the well-known lawyer explodes the SPAK 'bomb': He
x
BREAKING NEWS

Buying votes in the May 14 elections, an arrest warrant is issued by SPAK

Buying votes in the May 14 elections, an arrest warrant is issued by SPAK
x
BREAKING NEWS

"There is no power now", the well-known deputy comes out with an urgent appeal to Kurti: Ask him for forgiveness...

"There is no power now", the well-known deputy comes out with an
x
BREAKING NEWS

Tensions in the north, Ramush Haradinaj reacts strongly to the president and prime minister of Kosovo

Tensions in the north, Ramush Haradinaj reacts strongly to the president and
x
BREAKING NEWS

The well-known politician harshly attacks the opposition MPs: There is no reflection in DP, they only want the post of chairman

The well-known politician harshly attacks the opposition MPs: There is no
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu reveals the "terrible" behind the scenes, here's what Albin Kurti's war with the USA brings

Kreshnik Spahiu reveals the "terrible" behind the scenes, here's
x
BREAKING NEWS

The draft proposal for the association, the well-known journalist "revealed" the scenario: Scandalous, Rama advocates for the Serbs in Kosovo

The draft proposal for the association, the well-known journalist
x

Politike

"Other ministers will also go to prison"/ Spartak Braho gives a strong warning and lashes out at the prime minister: Those whom SPAK takes by the scruff of the neck are criminally accused! The person responsible must immediately resign

"Other ministers will also go to prison"/ Spartak Braho gives a strong

The former deputy of SP Spartak Braho, invited to the studio of the "Frontline" show, spoke, among other things, about yesterday's report published by DASH in relation to the problems faced by the country in 2022.

Braho has spoken about the mention of pressure on free media and the demolition of the Prestige Resort, openly calling it retaliation by the government against critical media.

He stated that the demolition of the resort was contrary to legal procedures, while he stated that it will be the citizens' taxes that will pay the compensation in relation to such an illegal act.

Braho also spoke about the officials of the Socialist Party, whether they were mayors or ministers summoned by SPAK or convicted.

He stated that the responsibility of Prime Minister Edi Rama goes up to his resignation from the post.

Braho: DASH makes remarks about the dishonesty towards the media and this is indisputable. The majority did not react at all, so DASH has no clients in the analysis and monitoring of this relationship.
It means that DASH has not in vain declared Berisha non grata.

The government should react and apologize to this important indicator of democracy, which is the freedom of the media.

Fadroma and Tritol's intervention towards Prestige Resort, for me the mistake is that no time was left for the appeals and evaluations that the court should make. I don't know the legal position, but the demolition at that time, in the height of the tourist season, was wrong.

Shembja është bërë në kundërshtim me procedurat ligjore që bëhen në këto raste. pse u nxitua? Ka të drejtë të mendojë grupi se bëhet për hakmarrje se pse jeni pozicionuar si një media me kritika ndaj qeverisë. Është hakmarrje e hapur.
Shembja nuk duhet të ndodhte në atë moment. Gjykatat ende nuk janë çliruar.

Sipas raportit të DASH kemi një gjyqësor që nuk është i pavarur, përveç SPAK që thuhet se ka përpjekje për rritje. Reflektohet kjo edhe në marrëdhëniet me mediat?

Braho: Ankesa mund të japë të drejtë grupit mediatik dhe gjyqtari që nuk mori parasysh kërkesën duhet shkarkuar.

Nëse çështja shkon në Strasburg, kush do i paguajë dëmet? Taksat e qytetarëve?

Braho: Ligji kështu parashikon, që paguhen nga taksat e qytetarëve. Nuk paguan Rama apo kushdo qoftë por paguan shteti. Rëndësi ka që Strasburgu ta vlerësojë pozitivisht shkeljen dhe organet janë të detyruar të shpërblejnë grupin mediatik e të nisë nga fillimi rivendosja e objektit pas marrjes së lejes së ndërtimit.

Heshtjen e qeverisë si e lexoni?

Braho: Indiferencë e stisur dhe e pështirë, por tregon edhe një kokfortësi kapricoze që “shteti jam unë”. Raporti i DASH është i padiskutueshëm. Nuk ka klientë DASH. Me mënyrë të pavarur dhe mjetet e tij, konkluzionet e DASH janë të padiskutueshme.

Lefter Alla, Fatos Tushe, Artur Bushi, janë disa zyrtarë që kanë kaluar pragun e SPAK.

Braho: There is also Vangjush Dako. all in a row are. What impresses is that it is said about these incumbents of both SP and Rama that they have personal responsibility. these have criminal and moral responsibility, those who SPAK takes by the scruff of the neck and keeps them there or summons them to the investigation, are criminally charged. While the moral responsibility rests with the structures that appoint them. How is it possible that all these ministers were in prison, others will also enter, all these mayors.

Rama has a moral responsibility that goes as far as resignation. A quarter of the government is falling on you and you have no responsibility, ask others like Ahmetaj to take responsibility. It's your team.