BREAKING NEWS

The weather surprise for tomorrow, what is expected to happen with the temperatures

The weather surprise for tomorrow, what is expected to happen with the
x
BREAKING NEWS

Pascal Milo seriously accuses the prime minister: Rama lied in the statement he made in Israel, this is what it is about

Pascal Milo seriously accuses the prime minister: Rama lied in the statement he
x
BREAKING NEWS

The man killed the woman with the baby in her belly, shocks the journalist and raises strong questions

The man killed the woman with the baby in her belly, shocks the journalist and
x
BREAKING NEWS

Dramatic evening! Messi "KOs" Mexico, Argentina "takes" Poland to the next stage

Dramatic evening! Messi "KOs" Mexico, Argentina "takes"
x
BREAKING NEWS

Murder of a 35-year-old pregnant woman by her husband, urgent call: Women and girls, we are in danger

Murder of a 35-year-old pregnant woman by her husband, urgent call: Women and
x
BREAKING NEWS

The protest of December 6, PD clarifies the scenario: How will we face Edi Rama, here is what is expected to happen

The protest of December 6, PD clarifies the scenario: How will we face Edi Rama,
x
BREAKING NEWS

Tragedy/ She never got to meet the baby, here are the last words of the 35-year-old before she was killed by her husband: By this child that I have, I am born tonight...

Tragedy/ She never got to meet the baby, here are the last words of the
x
BREAKING NEWS

"The police knew about...", the family of the murdered woman revealed new details from the shocking event

"The police knew about...", the family of the murdered woman revealed
x

Politike

From the suspension of "Air Albania", to the withdrawal of doctors from the Fier hospital and the hostage-taking of the Namazgja Mosque, how did Edi Rama's attitude towards the Gülenists change after Erdogan began withdrawing investments in Albania

From the suspension of "Air Albania", to the withdrawal of doctors

Every time a political leader of Turkey comes on an official visit to Tirana, Albania is openly asked to surrender or declare war on the Gülenists, otherwise known by the Turkish government as members of the FETO organization (Fethullaist Terrorist Organization). The President of Turkey, Recep Tayyip Erdogan, during his official visit to Albania in January of this year, requested that Albania take concrete steps against these people who are part of the organization, which he calls terrorists. Erdogan emphasized that he had discussed this issue in meetings with the Prime Minister of Albania, Edi Ramë, adding that "the fact that (FETO) finds scope in Albania's friend and brother country deeply hurts our people". But until a few days ago, none of Erdogan's ultimatums were fulfilled by the official Tirana,

Namazgja Mosque "hostage" of Erdogan's ultimatums

The first blow that Erdo?an gave to Rama was holding hostage the Mosque of Namazgya, which according to the promise that the Turkish President gave in several visits that he made over the years in the decision, would be inaugurated in May of this year. But this did not happen, because Rama did not submit to the Sultan's order to take them on a "silver platter". And as if this domino effect of Erdogan's anger was not enough, it was followed by the suspension of "Air Albania" and the withdrawal of doctors from the Fier hospital. This hospital was built in the span of three months with funds from Turkey and it was a clear message that the American Hospital, whose director is Klodian Allajbeun, had to be closed. The latter is accused by Erdogan, his loyalists and the Turkish media as Gülen's "imam" in Albania. So the construction of the Turkish hospital in Fieri, it was a clear message that its existence is there, to replace the American Hospital that Erdogan wants to close. However, all these demands of Erdogan were not fulfilled by Edi Rama, which forced Erdogan to change the suspension and withdrawal of the Turkish president from Albania. But this anger of the Turkish Sultan seems to have been quickly sensed by Edi Rama, who changed his stance on the Gülenists taking refuge in Albania, only after Erdogan began withdrawing investments in Albania. In the span of 1 month, Rama and the Albanian authorities have launched a strong offensive against the Gülenists in Albania, closing several educational institutions and arresting several enemies of the Turkish president. So, today as we speak, we see that Rama has changed course 180 degrees, obeying and submitting to the president of Turkey, Recep Erdogan.

Ja ia mbylli derën Bushati Turqisë

Kujtojmë se Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Kosova në vazhdimësi kanë qenë nën presion të presidentit Erdogan, për të dorëzuar edhe ‘gylenistë’ të tjerë që jetonin dhe punonin në këto tri shtete. Për të realizuar qëllimet e tij dhe luftën ndaj Fetullah Gulenit, Erdogan kishte dërguar për vizitë zyrtare në këto tri shtete ministrin e Punëve të Jashtme, Mevlut Cavusoglu. Cavusoglu përgjatë tetorit të vitit 2018 kishte vizituar Shkupin, Prishtinën e Tiranën, prej ku kishte dhënë mesazhin e qartë se “Sulltani” kërkon edhe ‘koka’ të tjera ‘gylenistësh’. Ndaj një kërkese të tillë të drejtpërdrejtë të shtetit turk kishte rezistuar Ditmir Bushati, atëherë ministër i Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë. Bushati teksa kishte kundërshtuar një kërkesë të tillë të shtetit turk, kishte përmendur edhe faktin se Shqipëria është në marrëveshje kontraktuale me NATO-në e Bashkimin Evropian, dhe se çdo ekstradim i mundshëm duhet të bëhet në pajtim me rrugët diplomatike dhe dokumentet që ka nënshkruar, por në asnjë mënyrë përmes konferencave për shtyp. Pas ndryshimeve që ndodhën brenda ekzekutivit shqiptar, në mënyrë të papritur ndodhi deportimi i një shtetasi turk nga Shqipëria. Më 1 janar të vitit 2019 autoritetet shqiptare urdhëruan dëbimin e mësuesit Harun Çelik, pasi i kishte përfunduar dënimi me 5 muaj burg meqenëse kishte hyrë ne Shqipëri me dokumente të falsifikuara. Kjo për faktin se Çelik ishte përndjekur nga shtetit turk me arsyetimin se është pjesë e lëvizjes “FETO”.

Most read