BREAKING NEWS

Movement difficulties are warned in the Durrës-Elbasan axis, the Police comes out with an important announcement for citizens: Starting from 22:00 until the morning...

Movement difficulties are warned in the Durrës-Elbasan axis, the Police
x
BREAKING NEWS

Sad/ The former mayor of Durrës has passed away

Sad/ The former mayor of Durrës has passed away
x
BREAKING NEWS

Arrested for money laundering, former official Alda Klosi ends up in the hospital

Arrested for money laundering, former official Alda Klosi ends up in the
x
BREAKING NEWS

Acari "invades" Albania, which are expected to be the coldest days of the next week

Acari "invades" Albania, which are expected to be the coldest days of
x
BREAKING NEWS

Art in mourning/ A great loss for Albania, the talented actor from Shkodran has passed away

Art in mourning/ A great loss for Albania, the talented actor from Shkodran has
x
BREAKING NEWS

Good news for Albanians/ Germany needs 400,000 workers a year, here is what is expected

Good news for Albanians/ Germany needs 400,000 workers a year, here is what is
x
BREAKING NEWS

The Pentagon destroyed the 'spy' balloon, China's immediate reaction comes

The Pentagon destroyed the 'spy' balloon, China's immediate
x
BREAKING NEWS

Currency exchange for today / How much the dollar and euro are bought and sold, here's what happens to other currencies

Currency exchange for today / How much the dollar and euro are bought and sold,
x

Politike

The Communist Party of Albania responds to Sali Berisha: Boll you scratched with the partisans, a neoballist and 'non grata' like you cannot lower the values ??of LANÇ, you are a national shame and your hands are stained with blood

The Communist Party of Albania responds to Sali Berisha: Boll you scratched with

The head of the Communist Party of Albania, Qemal Cicollari, has reacted harshly, after the statements made by the former Prime Minister Sali Berisha regarding the Anti-Fascist National Liberation War, which he described as a "murderous brother" war, thus blaming the partisans who fought and gave their lives. for freedom in World War II. During an interview for "SOT" newspaper, Mr. Cicollari openly asks Sali Berisha not to fight with the partisans, while he emphasizes that a neoballist and "non grata" as the head of "Foltores", according to him, cannot lower LANÇ's values. The head of the NPSH even goes so far as to mention all the corrupt and criminal affairs in which Berisha is involved, such as "January 21", describing the former prime minister as a national shame whose hands are stained with blood.

-Mr. Cicollari, former Prime Minister Sali Berisha provoked on November 29, as he described the partisan war as fratricide, while accusing the partisans of genocide and crimes. What do you think of this strong statement of his, and in your opinion, have the partisans carried out a "murderous brother" war?

Sali's statements "non women" no longer surprise anyone. It has been almost 30 years since Berisha's DP has thrown accusations against LANÇ and they have falsified and denied LANÇ. These accusations are summarized in the neo-fascist philosophy of PD, which is articulated by the main criminal Sali Berisha. Berisha has articulated his accusations before that LANÇ was not a liberation war, but according to him it was a civil war and a murderous brother, these baseless accusations have no real basis. The history of LANÇ is clearly shown with documented facts found in every archive in the country but also in the world, which clearly prove that LANÇ was a liberation war against the fascist occupier. The living historical document is also the Albanian people themselves, who during the war experienced on their bodies the wounds that were opened by the fascist invaders and the country's traitors.   

-Sali Berisha seems alone in his battle against November 29, which for Albanians is a holy day and the day when the country was liberated from the Nazi-fascist occupier. The US embassy also congratulated November 29, Liberation Day, appreciating the partisan war and Albania's alignment with the allies. Why does Berisha have this hatred for LANÇ?

Biografia  e Sali Berishës është e gjatë dhe ka qenë ish-komunist që tradhtoi të kaluarën e tij për interesat e  pushteti në dëm të interesave të popullit. Këtë urrejtje ai e ka sepse është shndërruar në një kundër revolucionar dhe këtë e ka faktuar gjatë gjithë rrugëtimit të tij politik, duke kryer krimet më të rënda. Ai i ka shkaktuar dëme të mëdha vendit, ka kryer krime që nga vitet 1990, mjafton të sjellim në vëmendje tragjeditë që ndodhën në 1990 kur turmat e PD të drejtuara nga PD shkatërruan ekonominë e vendit, bujqësinë, vodhën pasuritë e popullit, privatizuan pjesën më të mëdha të pronave të popullit. Kjo parti, mban përgjegjësi për tragjedinë e Gërdecit, ku u vranë edhe fëmijë, si edhe për 4 të vrarët në 21 janar 2011.    

-Pse PD nuk e njeh 29 nëntorin sipas jush?

Partia Demokratike nuk e njeh 29 nëntorin sepse PD udhëhiqet nga një filozofi neofashiste dhe është kundër LANÇ, si edhe mohon edhe rolin e Enver Hoxhës në atë luftë. Duke  mohuar këtë datë kërkon të ligjësoj vullnetin politik të ish-forcave balliste dhe zoriste që kërkon ti rehabilitoj. Berisha është armik i ditës së çlirimit të vendit.   

-Po ballistët dhe zogistët kanë dhënë kontribut ne çlirimin e vendit?

Organizata e Ballit dhe Legalitetit, sikundër i tregon historia me fakte u drejtua nga kryeballisti Mihtat Frashëri dhe legaliteti përfaqësonte  interesat  e mbretit Zog. Të dyja këto organizata bashkëpunuan me pushtuesit nazifashist italo-gjerman , duke luftuar kundër popullit dhe vranë 28 mijë dëshmorët e atdheut dhe torturuan dhe burgosën në burgjet e fashizmit shumë shqiptar.

- Si duket situata brenda Partisë Komuniste të Shqipërisë dhe kush janë disa nga prioritetet e kësaj force politke që ju drejtoni?

The Communist Party, we Albanian communists are not nostalgic for Enver Hoxha. We are students and continuers of his revolutionary work in the service of the people and the motherland. We are idealists, we are members of the Communist Party of Albania, the continuationists. We have communist beliefs and these communist beliefs are worldview. The Communist Party of Albania is the party of the working class which is guided by Marxist-Leninist science and the teachings of Enver Hoxha. As the Communist Party, we express and defend the interests of the working class and the working masses. We are against capitalism, the old capitalist system, oppressive and exploitative. There are thousands of members, tens, thousands of sympathizers who are growing every day and more in number. Over 5000 party members.