BREAKING NEWS

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called as a witness for "Gërdec", here are the facsimiles that sink him, the evidence that shows the son of the "non woman" as the shadow owner of the business of death, how he placed the minis...

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called
x
BREAKING NEWS

The US statement about "non-women" and the crackling of handcuffs for his family members "furious" Sali Berisha, the head of "Foltore" accusations, threats and attacks against SPAK

The US statement about "non-women" and the crackling of handcuffs for
x
BREAKING NEWS

The "hemorrhage" of the DP deserters group begins, Dash Sula, Lefter Gështenja and "Rhapsody" Gjekmarkaj distance themselves from Sali Berisha after the American ultimatum

The "hemorrhage" of the DP deserters group begins, Dash Sula, Lefter
x
BREAKING NEWS

Quarrel breaks out in the anti-American gang, Berisha cuts off Bardhi's hopes for General Secretary, declares that Noka is number 2, "Foltorja" pressures the Supreme Court for the stamp before creating a new party

Quarrel breaks out in the anti-American gang, Berisha cuts off Bardhi's
x
BREAKING NEWS

What happened in the USA between Yuri Kim and Edi Rama, why did the Albanian prime minister censor the meeting with the former American ambassador?

What happened in the USA between Yuri Kim and Edi Rama, why did the Albanian
x
BREAKING NEWS

Edi Rama's positions in the USA are getting worse, McGonigal accepts the bribery charge of 225 thousand USD for lobbying the Albanian prime minister, the former FBI agent risks 5 years in prison for the Albanian file

Edi Rama's positions in the USA are getting worse, McGonigal accepts the
x
BREAKING NEWS

Salaries 900 euros in the state, the salary increase calendar in the public sector is revealed, here's when teachers, policemen, soldiers, doctors and nurses will benefit

Salaries 900 euros in the state, the salary increase calendar in the public
x
BREAKING NEWS

McGonigal accepted the accusations of lobbying against the DP, Basha comes out with a strong reaction: Sali...

McGonigal accepted the accusations of lobbying against the DP, Basha comes out
x

Politike

After the deep defeat in the elections, the DP reveals the 5-step plan for the revival of the opposition

After the deep defeat in the elections, the DP reveals the 5-step plan for the

The DP Parliamentary Group met today to do more than one reflection on the result of the May 14 elections. In the statement issued after the meeting, their position is expressed to find a solution that has captured this political force.

The current situation, where they claim that the government has undermined free elections, the statement says that this can be overcome through the commitment of the majority who have lost faith in politics.

By continuing alongside Great Britain, the USA and the EU, the strengthening of the DP can be achieved.

The five steps to make this concrete is to stop the division within the DP, reorganize the party, create a joint working group, to make the opening of the party the beginning of the process for internal elections and the process of electing the president.

Declaration: Tirana, on June 5, 2023

POSITION OF THE PARLIAMENTARY GROUP OF THE DEMOCRATIC PARTY

Analyzing with maximum responsibility the result of the elections of May 14 and the consequences that this result has brought for the future of Albania and the public interest;

Being aware of what Albanian citizens and members of the Democratic Party in particular expect from their representatives and the Democratic Party;

Being in front of a government that has undermined free and fair elections, through illegal methods, that can only be overcome through the engagement of the silent majority of Albanians who have lost faith in politics;

Following the same line of constructiveness, which is based only on the best interest of the Democratic Party and Albania, as was done with the positions of the Parliamentary Group on March 22, 2023, April 16, 2022, October 31, 2022 or March 6, 2023 ;

Remaining steadfast in the belief that the strategic partnership with the United States of America, Great Britain and the countries of the European Union is the only way to strengthen the Democratic Party;

Duke ripërsëritur apelin se lufta e brendshme në Partinë Demokratike dobëson opozitën dhe se situata kërkon që secili të tejkalojë interesin e vet ngushtësisht personal, për të ofruar dhe gjetur zgjidhje në interes të përbashkët të të gjithë opozitarëve dhe cdo qytetari të ndershëm që pret dhe kërkon ndryshimin në vend;

GRUPI PARLAMENTAR I PARTISË DEMOKRATIKE, SHPREH QËNDRIMIN SI MË POSHTË:

Ndasitë në mendime dhe qëndrime për çështje të ndryshme brenda Partisë Demokratike nuk duhet të shfokusojnë partinë nga misioni i saj për t’u bërë alternativë qeverisëse. Në këtë kuadër, është emergjente ndërprerja e menjëhershme e çdo sulmi, shpifje apo gjuhe urrejtje ndaj çdo anëtari të partisë apo cilido që mendon ndryshe.
Riorganizimi i Partisë Demokratike të Shqipërisë, me synim bashkimin e demokratëve, forcimin e partisë dhe ndërtimin e një partie moderne, gjithëpërfshirëse dhe që krijon besimin tek shumica e qytetarëve shqiptarë, duke angazhuar dhe afruar individë me reputacion dhe që i shërbejnë mbrojtjes së interesit publik.
Krijimin e një grupi pune përbashkues për ndjekjen dhe realizimin e procesit të riorganizimit, sipas një plani të qartë, transparent dhe gjithëpërfshirës, që ndjek këto hapa:
– Hapi i parë: Hapja e partisë dhe certifikimi i anëtarsisë aktuale;

– Hapi i dytë: Fillimi i procesit të zgjedhjeve në nivel seksioni, grupseksioni dhe dege;

– Hapi i tretë : Procesi i zgjedhjes së kryetarit të Partisë.

The Working Group, which also carries out the political direction, sets up working groups at the district level to launch a grassroots awareness campaign with the aim of uniting the democrats, as well as strengthening and organizing the party without any prejudice and avoiding any divisive circumstances or factors.
The Parliamentary Group of the Democratic Party does not support any hasty, one-size-fits-all organizational process that promotes division and deepens divisions within the Democratic Party. The process should only aim at strengthening and eliminating destructive debates within the party. For this purpose, assistance, support and consultation with European People's Parties and sister parties should be attempted.