BREAKING NEWS

Sensational developments in our country, Artan Hoxha shows the 5 sensational issues that the American Embassy has in its sieve: They are very important characters

Sensational developments in our country, Artan Hoxha shows the 5 sensational
x
BREAKING NEWS

The race for the chairman's chair, the Democratic Party announces the last minute decision

The race for the chairman's chair, the Democratic Party announces the last
x
BREAKING NEWS

"Vangjush Dako was a direct connection of Rama"/ Artan Hoxha discloses new details from the arrest of the former mayor of Durrës: Attempts were made to...

"Vangjush Dako was a direct connection of Rama"/ Artan Hoxha discloses
x
BREAKING NEWS

"The arrest warrant for Dako was cut on Friday", Artan Hoxha reveals new details: This is why the SPAK order was not implemented immediately

"The arrest warrant for Dako was cut on Friday", Artan Hoxha reveals
x
BREAKING NEWS

He injured his wife in Korça, the perpetrator surrenders

He injured his wife in Korça, the perpetrator surrenders
x
BREAKING NEWS

Prime Minister Rama meeting with Ambassador Yuri Kim after the arrest of Dako by SPAK (Details)

Prime Minister Rama meeting with Ambassador Yuri Kim after the arrest of Dako by
x
BREAKING NEWS

"He is ready to face justice"/ The lawyer reveals where Vangjush Dako was when the arrest warrant was issued

"He is ready to face justice"/ The lawyer reveals where Vangjush Dako
x
BREAKING NEWS

The arrest of Vangjush Dako, the well-known analyst reveals the scenario: Does such a situation interest the prime minister or is he being forced...

The arrest of Vangjush Dako, the well-known analyst reveals the scenario: Does
x

Politike

Politicians 'float' with the money of Albanians, Balluku signs the decision, the large amount of funding for the treatment of President Begaj and Councilor Klement Zguri is revealed

Politicians 'float' with the money of Albanians, Balluku signs the

Last week, Deputy Prime Minister Belinda Balluku has signed the decision to give President Bajrma Begaj a large sum of 600 thousand new lek for financial coverage of health expenses.

The decision does not say whether the treatment of the head of state was done in a private hospital in Albania or abroad, but it is certain that the head of state was not cured in public hospitals in our country.

The presidency has not provided details of what treatment the head of state has undergone, while in the last two weeks he has appeared in public with his right hand bandaged.

On the same day, Deputy Prime Minister Balluku also awarded an amount of 1.2 million lek to the former chairman of the CEC, currently adviser to the President, Klement Zguri.

 

DECISION

No. 175, dated 24.3.2023

TO COVER THE MEDICAL EXPENSES OF MR. BAJRAM BEGAJ

In support of Article 100 of the Constitution, Law no. 84/2022, "On the 2023 budget",

and following the decision no. 23, dated 18.1.2023, of the Council of Ministers, "On the financing of

hospital health services from the compulsory health care insurance scheme

for the year 2023", with the proposal of the Minister of Health and Social Protection, Council i

COM

DECIDE:

1.     Mbulimin e shpenzimeve të mjekimit të z. Bajram Begaj, në masën 600 000 (gjashtëqind

mijë) lekë.

2.                 Ky fond të përballohet nga Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor.

3.                 Pagesa të bëhet me paraqitjen e faturave përkatëse të institucionit të kurimit.

4.                 Ngarkohen Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Fondi i Sigurimit të

Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor për zbatimin e këtij vendimi.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

ZËVENDËSKRYEMINISTËR

Belinda Balluku

 

VENDIM

Nr. 176, datë 24.3.2023

PËR MBULIMIN E PJESSHËM TË SHPENZIMEVE TË MJEKIMIT

TË Z. KLEMENT ZGURI

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të ligjit nr. 84/2022, “Për buxhetin e vitit 2023”,

dhe në vijim të vendimit nr. 23, datë 18.1.2023, të Këshillit të Ministrave, “Për financimin e

hospital health services from the compulsory health care insurance scheme

for the year 2023", with the proposal of the Minister of Health and Social Protection, Council i

COM

DECIDE:

1. Partial coverage of the medical expenses of Mr. Klement Zguri, in the amount of 1,200,000

(one million two hundred thousand) ALL.

2. This fund is covered by the Compulsory Health Care Insurance Fund.

3. Payment shall be made upon presentation of the relevant invoices of the treatment institution.

4. The Ministry of Health and Social Protection and the Insurance Fund are charged

Mandatory Health Care for the implementation of this decision.

This decision takes effect immediately.

VICE PRIMEMINISTER

Belinda Balluku