BREAKING NEWS

"The government has put the gangs into operation by formalizing the vote", Berisha bursts out to Rama: He is achieving everything through fraud and theft

"The government has put the gangs into operation by formalizing the
x
BREAKING NEWS

The meeting between Kurti and Vucic in Brussels, the agenda is revealed, focusing on the Kosovo-Serbia dialogue

The meeting between Kurti and Vucic in Brussels, the agenda is revealed,
x
BREAKING NEWS

Disagreement with LDK, President Begaj explains the situation

Disagreement with LDK, President Begaj explains the situation
x
BREAKING NEWS

Tensions in the north, President Begaj speaks: Serbia leaves as if it is neutral, the government of Kosovo showed prudence

Tensions in the north, President Begaj speaks: Serbia leaves as if it is
x
BREAKING NEWS

Vjosa Osmani proposed a "Defense Treaty" between Albania and Kosovo, this is what President Begaj says

Vjosa Osmani proposed a "Defense Treaty" between Albania and Kosovo,
x
BREAKING NEWS

The affair of the incinerators, former president Meta makes a strong warning: Very soon there will be big shocks

The affair of the incinerators, former president Meta makes a strong warning:
x
BREAKING NEWS

Meta criticism for the burning of mandates in Vlora: Shame on LSI, my order for the former president was...

Meta criticism for the burning of mandates in Vlora: Shame on LSI, my order for
x
BREAKING NEWS

"The government's propaganda has extinguished hope", Artan Fuga: the opposition does not yet have a strong voice, here is what is expected to happen in September

"The government's propaganda has extinguished hope", Artan Fuga:
x

Politike

Romeo Kara warns of chaos in Albania: Here is what has sunk Sali Berisha in the US and the plan that 'Foltorja' is preparing for the next elections, the former prime minister has nothing to do with conservatism

Romeo Kara warns of chaos in Albania: Here is what has sunk Sali Berisha in the

Well-known lawyer, Romeo Kara, has commented on the political philosophy of former Prime Minister Sali Berisha from the period when he became part of Albanian politics, to the battle he started with America after being declared "Non Grata". Through an analysis full of details for the newspaper "SOT", lawyer Kara said that Berisha has now been left without a flag, without strategy and without hope. He has warned of chaos if "Foltorja" led by Berisha comes to power, as they will start extorting and filling the empty pockets of being in opposition for a very long time. As he gave the arguments coming to the conclusion that Berisha does not connect any single point with conservatism, Kara said that the former prime minister was sunk by the US State Department after he became synonymous with law and the state together.

Here is the full analysis of the well-known lawyer, Romeo Kara for the newspaper "SOT":

Berisha needs a motive, a strategy and a share in power.

In function of a survival not only political,

he needs to wave a new flag, especially now that the Union of European People's Parties has closed all cooperation with it.

Berisha can not become younger, but his political flag, yes.

After waving the flag of communism for 23 years and the flag of democracy and the right for 31 years, now he is trying to shake the only one that has remained unshaken, that of conservatism.

In June 1991, the Albanian communists became communists and with a congressional decision they became socialists.

The Berishians already want to become conservative after 32 years of being an anarchist, whose principle was only to seize and abuse power.

Although conservatism has only been defined as a political thought and current for two centuries, it is still clear enough to confront its principles with manipulative tendencies on its behalf.

- Anglo-Saxon conservatism is inspired by the freedoms of the individual and has supported them against government interference, as it considers them as freedoms given by God himself.

Has Berisha ever had such an approach in his political life and more importantly: has he ever had God?

He has generally formed alliances to seize power, but has always ruled alone, as an autocrat and with a completely exclusionary mindset.

His behavior in power is generally the opposite of his behavior in opposition, which classifies him as an incorrigible demagogue.

Ai ka goditur cdo forme lirie dhe meritokracie, duke mbjelle dhe frymezuar servilizmin ndaj tij dhe familjes se tij, si kushtin e vetem per te bere karriere dhe pasuri.

- Konservatorizmi pershkruhet si parim i qeverisjes se limituar, gje qe nuk ka asnje lidhje me praktikat e qeverisjes berishiane, te cilat kane dhene shembullin me te keq te absolutizimit te qeverisjes ne nje sistem demokratik.

- Konservatorizmi eshte sinonim i sundimit te ligjit, nderkohe qe Berisha u be sinonim i ligjit dhe i shtetit bashke.

Pikerisht, ky tipar, e çoi ate ne nje paligjshmeri totale, sa qe bota t'a akuzoje per korrupsion madhor dhe pengmarres te institucioneve.

- Konservatorizmi nenkupton stabilitet, nepermjet institucioneve te forta ligjore, nderkohe qe, Berisha perhere e ka kerkuar ate nepermjet dhunes dhe forcimit te pushtetit te tij personal, duke demtuar ne thelb institucionin e votes se lire dhe pavaresine e institucioneve ne teresi.

- Konservatorizmi eshte shprehje e mireadministrimit financiar, gje qe kampioni i korrupsionit madhor as nuk e njeh dhe as nuk e pranon.

Eshte ne turpin e tij, qe pergjate qeverisjes dhe opozites se tij, ai dhe elita politike u pasuruan, nderkohe qe vendi u zhvesh nga mjetet e jeteses dhe populli mori arratine rrugeve te botes, ne nje emigracion i cili konkuron fare mire me nje eksod.

- Konservatorizmi eshte simbol i tregut te lire. Periudha e pare berishiane 1992-1997, flet vetem per  liberalizimin e tregut te fajdeve, ndersa tregu i medias si dhe ai bankar, per arsye parajonake, ngelen pothuaj te centralizuara dhe kontrolluara nga vete Berisha.

Periudha e dyte berishiane, flet per krijimin e nje oligarkie dhe kontrollimin e saj nga Berisha, kontroll i cili vazhdon edhe sot ne ortakeri me pushtetaret e PS-se.

- Konservatorizmi pershkruhet nga respekti per dinjitetin njerezor dhe eshte kultivues i tij, ndersa Berisha eshte perbaltesi me i madh qe mundi ta nxjerre Shqipëria e vogel.

Denigrimet e tij karshi kundershtareve politike, nuk njohin mase, kufij, etike, parime apo vetepermbajtje.  Ai i ka lejuar vetes fjalor te pakufizuar pavarësisht prezences ne publik, kuvend apo media.

- Konservatorizmi nuk eshte dogme dhe as ideologji, përkundrazi ai eshte mohim i tyre.

Një konservator mund të përkufizohet si një person, i cili e mendon veten të tillë.

Berisha karakterizohet pergjithesisht si personi qe thote ato qe nuk i beson dhe qe kurre nuk ben ato qe thote. Berisha eshte vetem berishist dhe cdo parim tjeter e perdor si demagogji ne funksion te berishizmit te tij.  Qellimi i tij fillon e mbaron tek vetja e tij.

- Konservatorizmi eshte nje udhezues politik, i  cili ndryshimin e gjen ne harmoni me te perhershmen dhe traditat me te mira historike, duke e pare zhvillimin, si nje vazhdimesi normale historike, nderkohe qe, Berisha nen preteksin e luftes kunder komunizmit, rrenoi cdo resurs dhe burim ekonomik, si dhe konsideroi se, historia e Shqipërise, duhet te fillonte nga viti zero, viti ne te cilin ai i hipi kalit te pushtetit.

- Konservatori beson se, ekziston një urdhër moral i qëndrueshem, se natyra njerëzore dhe morali njerezor jane konstante, dhe sidomos të vërtetat morale janë të përhershme.

Morali i Berishes eshte vetem ai i tiji, variabel sipas interesit te tij dhe ai ka te drejten qe kurre mos t'i bindet atyre qe thote, apo predikon. Berisha konkretisht ka praktikuar devizen: "Ç'me duhet mua se c'them e ç'bej une".

- Konservatorizmi thekson se, bota jonë e shekullit të njëzetë, ka përjetuar pasojat e shëmtuara te rënies së besimit dhe  parimeve morale. Mizoritë, fatkeqësitë dhe  shkatërrimi i kombeve të mëdha, jane pikerisht pasojat e shkaqeve te mesiperme.

Konservatorizmi zgjon pikerisht busullen e shpirtit njerezor, besimin ne Zot, te cilin Berisha eshte shume vone dhe teresisht i pamoralshem t'a predikoje.

Edhe sot Berisha predikon: une do te jem zgjidhja, pa permendur kurre orientimin tek morali hyjnor, i cili eshte boshti, alfa dhe thelbi i konservatorizmit.

- Konservatorizmi eshte sinonim i vazhdimesise, është mjeti i lidhjes së brezave, rrjedhshmerise se bazuar ne permiresim, pa mohuar te perjetshmen, larg rrenimit te institucioneve, familjes dhe ekonomise. Berisha tentoi te beje histori nepermjet radikalizimit dhe revanshit historik, por, perfundoi i mundur nga e kaluara historike e paraardhesve te tij, pasi shkatërroi, por kurre nuk ndertoi.  Konservatorët janë kampionë të traditave me te mira, dhe nuk e trajtojne shoqerine njerezore si makine dhe ndryshimet ne te, nuk i imponojne mekanikisht.

- Konservatorët udhëhiqen nga parimi i maturisë, duke e konsideruar ate shef në mesin e virtyteve. Maturi ata konsiderojne, menjanimin e levizjeve politike, te cilat krijojne avantazh te perkohshem, duke i hapur rrugen destabilizimeve, abuzimeve dhe pakujdesise. Sipas konservatorizmit, Providenca lëviz ngadalë, prandaj shoqëria njerëzore, duke qenë komplekse, duhet menaxhuar me kujdes, maturi dhe ne menyre efikase. Termi reforme, i perdorur shpesh dhe pa kriter, konsiderohet sa i rrezikshem aq edhe manipulues nga konservatoret.

- Konservatorët i kushtojne vëmendje mendimit ndryshe, ruajtjes se një diversiteti të shëndetshëm, ku ky diversitet te ushqehet dhe sigurisht larg diktatit dhe urdherit, te imponuar  nga me i pushtetshmi apo me i pasuri.

Sipas konservatoreve, shoqëria kërkon lidership të ndershëm dhe të aftë, larg sejmenizmit dhe deformimit te personalitetit.

Veshtire te gjesh qofte edhe me pikatore kultivim te ndershmerise, ligjshmerise dhe mendimit ndryshe ne mjedisin berishian.  Berisha dhe mendimi ndryshe jane dy drejteza qe nuk priten kurre me njera-tjetren.

 

- Konservatorët jane te vetedijshem se, natyra njerëzore vuan në mënyrë të pariparueshme nga disa gabime të rënda, te cilat jane pasojat e vete papersosmerise se saj.

Konservatoret perpiqen te mos bien ne utopi, e cila priret te te coje kryesisht ne katastrofe.

Konservatoret perkujdesen te mos neglizhojne garancitë e vjetra institucionale dhe morale të kombit te tyre, per te mos i dhene asnje impuls anarkik shoqerise.

Ata premtojne te munduren dhe mbajne premtimet e tyre.

- Konservatorët janë të bindur se, liria dhe pasuria, janë të lidhura ngushtë.

Mbajtja e nje populli ne kushtet e mbijeteses dhe mohimi i te drejtes se pronesise, sigurisht qe do te mbjellin teresine e te keqijave, qe do t'a rrenojne ate popull.

Sipas tyre, askush nuk mund te gezoje lirine dhe pushtetin, per t'i mohuar dikujt te drejten e pronesise.

Respektimi i kesaj te drejte, ka qene faktor per zgjidhje dinjitoze ekonomike per personin, familjen dhe shoqerine.

Qendueshmeria ekonomike dhe politike e nje shoqerie, e ka bazen pikerisht tek respektimi i prones si një instrument i fuqishëm për mësimin e burrave dhe grave lidhur me: iniciativen e lire, administrimin, përgjegjësinë, sigurimin, integritetin dhe lirine per te vepruar, për të qenë në gjendje qe të gezojne frytet e punës së tyre, te krijojne dicka pertej te sotmes, t'a trashegojne te sigurte ate, t'i largohen varferise pengmarrese, dhe te mendojne per brezat e ardhshem.

- Konservatorët mbështesin komunitetin vullnetar, po aq sa kundërshtojnë kolektivizmin e pavullnetshëm. 

Megjithëse amerikanët kanë qenë të lidhur fort me privatësinë dhe të drejtat private, ata gjithashtu kanë qenë një popull i dalluar për një frymë të suksesshme të komunitetit.

Në një komunitet të mirëfilltë, vendimet që ndikojnë drejtpërdrejt në jetën e qytetarëve, merren në nivel lokal dhe vullnetarisht.

Disa nga këto funksione kryhen nga organe politike lokale, të tjera nga shoqata private, për aq kohë sa ato mbahen lokalisht dhe kushtezohen nga pajtimi i përgjithshëm i të prekurve, ato përbëjnë një komunitet të shëndetshëm.

Por, kur këto funksione kalojnë si parazgjedhje ose uzurpim tek autoriteti i centralizuar, atëherë komuniteti është në rrezik serioz. Çfarëdo që është e dobishme dhe e kujdesshme në demokracinë moderne, bëhet e mundur përmes vullnetit bashkëpunues.

Nëse atëherë, në emër të një demokracie abstrakte, funksionet e komunitetit transferohen në drejtime të largëta politike - ku si pasoje qeverisja reale me pëlqimin e të qeverisurve, i hap rrugën një procesi standardizimi armiqësor ndaj lirisë dhe dinjitetit njerëzor.

Një komb nuk është më i fortë se komunitetet e shumta të vogla nga të cilat ai përbëhet.

Një administratë qendrore, ose një trupë menaxherësh dhe nëpunësish të zgjedhur civilë, sado me qëllime të mira dhe të trajnuar mirë, nuk mund t'i japë drejtësi, prosperitet dhe qetësi, një mase burrash dhe grash të privuar nga përgjegjësitë e tyre komunitare.

Ky eksperiment është bërë më parë dhe ka qenë katastrofik.

Është kryerja e detyrave tona në komunitet, që na mëson maturinë, efikasitetin dhe bamirësinë.

- Konservatorizmi thekson nevojen e perhershme per kufizimin e fuqise, sidomos ne ato shtete, ku një një grup i vogël individesh, janë në gjendje të dominojnë vullnetet e shokëve të tyre, ne menyre te pa kontrolluar, duke kaluar ne despotizem. Kur nje njeri, kushdo qofte ai, pretendon t'i jape vazhdimisht fuqi vetes së tij, dhe arrin t'a realizoje ate, atëherë shoqëria bie në anarki, e cila me pas do te ushqeje tiranine ose oligarkine, duke pasur si bosht monopolizimin e pushtetit. Duke krijuar nje ide te plote dhe koncize per konservatorizmin dhe ballafaqimin me të, të asaj cfare ka bere dhe perfaqesuar Berisha, qe nga 8 Nentori 1968, kur u be zyrtarisht edhe komunisti shqiptar me numer 108690, konstatojme pa asnje ekuivok se, Berishen me konservatorizmin nuk e lidh asnje pike e vetme, përkundrazi, nese konservatorizmi ka ndonje papajtueshmeri absolute me dike, ajo me siguri ekziston ne rastin e Berishes. Berisha ka ngelur pa flamur, pa strategji dhe pa shprese.Halli i tij personal nuk mund te fshihet pas pseudokonvertimit si konservator, gje qe cilen nuk e beson as më i indoktrinuari pasues i tij. Pasuesit e tij, jo vetem qe nuk e besojne, por as nuk lodhen t'a kuptojne, cfare eshte ne te vertete konservatorizmi. Atyre iu duhet nje Berishe, i motivuar qofte edhe nga halli, per te marre pushtet, pavarësisht nese eshte aty si konservatorist apo traktorist.  Pasi te marrin pushtetin, ata do te bejne serish ate qe dine te bejne me mire, zhvatjen dhe mbushjen e xhepave te zbrazur nga qenia e tejzgjatur ne opozite.