BREAKING NEWS

Meta, in a panic from the relocation of the 700 thousand euro block, talks about the video with the Priest and reveals the property of Monika Kryemadhi: She has a property together with her family, with them we provide income to educate the children ab...

Meta, in a panic from the relocation of the 700 thousand euro block, talks about
x
BREAKING NEWS

President Ilir Meta: I will tell you who killed the protesters on January 21

President Ilir Meta: I will tell you who killed the protesters on January 21
x
BREAKING NEWS

What happened to Ilir Meta? President appears tanned on the show (IMAGES)

What happened to Ilir Meta? President appears tanned on the show (IMAGES)
x
BREAKING NEWS

Strong testimony from the US: This businessman is a Napoli-born mobster! Here is what Sali Berisha gave him

Strong testimony from the US: This businessman is a Napoli-born mobster! Here is
x
BREAKING NEWS

An unexpected thing happens to Basha, he immediately enters one of the bars in Korça, here is what happened when he was walking on the sidewalk of the city

An unexpected thing happens to Basha, he immediately enters one of the bars in
x
BREAKING NEWS

CAREFUL! Meteorologists warn: Here's what the weather will be like on February 1st

CAREFUL! Meteorologists warn: Here's what the weather will be like on
x
BREAKING NEWS

"You have to leave the DP! How did you earn 32 million euros?", The MP gives a strong answer to Berisha: The former corrupt politician only vomits bitterness because he is angry that ...

"You have to leave the DP! How did you earn 32 million euros?", The MP
x
BREAKING NEWS

Edi Rama gives the good news: We have also thought about the children

Edi Rama gives the good news: We have also thought about the children
x

Politike

"Shocking truths", SMI does not stop attacks on Basha: DP makes noise in the square and secretly cooperates to hide the traces

"Shocking truths", SMI does not stop attacks on Basha: DP makes noise

The Deputy Chairman of the SMI, Petrit Vasili has stated that the official DP has chosen to make noise and cooperate secretly to hide the traces and the terrible consequences of these traces in the lives of Albanians in the economy and others.

In his statement, Vasili says the incinerators affair is one of the biggest issues, while considering it as the affair of the century.

He raises the question why that serious denunciations of the SMI, the official DP refused the participation of the SMI in the commission for the investigation of incinerators.

He further adds that the SMI is determined to go to the truth to the end

Full statement:

We are at an important moment in the moment of great truths. The masks have fallen and these truths must be shared without any hesitation with all citizens to know who is clearly placed in the fight against corruption, abuse of state capture and on its side. Unfortunately, the official DP has chosen to pretend to make noise in the square and to cooperate secretly at night to hide the traces and the terrible consequences of these traces in the lives of Albanians in the economy and others. There is a very big concrete issue that has to do with what is called the incinerator affair, an affair rightly called the affair of the century. The official DP has chosen to make the noise again,

It is quite clear and publicly known and there is no need for the official DP to explain to anyone else what the role of the SMI has been in this regard. The denunciations of the SMI, of its president Mrs. Monika Kryemadhi and the denunciation of the follow-up made by me have had shocking truths, the largest ever seen in 30 years of pluralism. They have been widely conveyed and have shown in detail, with documents, with many facts what is the trace of the beneficiaries of this affair where among the beneficiaries, the official Democratic Party can open its eyes well that it can find from them within itself, documents which exist . Today, everyone would ask, after these very serious denunciations of the SMI, why the official DP refused the participation of the SMI in the commission for the investigation of incinerators. This is the official document, made on behalf of the SMI for participation in this commission, which was rejected and severely obstructed by the DP. What bothered them, why did the SMI presence bother them as a very strong denouncer for the investigation of this affair? This question has the answer inside, they have no desire to discover this truth. And the SMI was an inappropriate, uncomfortable, painful presence in the direction of farce to close the incinerators affair. As for the sleep that has come out and they tell us what they have done since mid-2017, we are explaining that in the name of principles, so only in the name of principles since 2017 even being in coalition and alliance with SP the documents are very clear. In March 2017, I personally, as the Minister of Justice, officially expressed myself in writing, openly opposing the government line, the government with which the PD lovingly cooperated a few months later, after May 17th. Standing by the side of the residents, demanding respect and enforcement of the law and opposing the government.

Po ky qëndrim ka qenë qëndrim konstant edhe më para se 2017, ish ministri i Drejtësisë Ylli Manjani, në nëntor dhe dhjetor që në vitin 2016 ka kundërshtuar miratimin e kësaj afere dhe ajo është miratuar me mendimin kundër dhe qëndrimin kundër zyrtar e me shkrim të tij. Këto kanë qenë qëndrime konstante sepse LSI ka pasur një distancë të prerë më këdo shkelës të ligjit dhe abuzues të tij. Ish ministri i mjedisit të rilindjes është e qartë dhe kandidat për deputet, së bashku me deputetin tjetër e pranoi. Distanca ka qenë e prerë dhe jo rastësisht tre kallëzime të njëpasnjëshme i fundit i bërë pak javë më parë nga kryetarja e LSI e zbërthejnë me detaje këtë aferë kaq të madhe, e cila nuk ka nevojë për zhurmat e këtyre por ka nevojë për t’i shkuar të vërtetave deri në fund. Kush nuk do t’i shkojë këtyre të vërtetave deri në fund është pikërisht ajo parti zyrtare demokratike, e cila refuzon pjesëmarrjen e LSI, refuzon denoncimet shumë të mëdhaja të saj dhe trembet prej tyre. Tremben vetëm ato që kanë përfitime, jetojnë me to, gjallojnë më to e që ndajnë të njëjtat afera politike por dhe ekonomike shumë të rënda në kurriz të shqiptarëve.

Ne do të vazhdojmë të bëjmë detyrën tonë, do t’i ndjekim kallëzimet tona deri në fund nuk do lodhemi duke i ndjekur deri në detajin e fundit për t’i nxjerrë këto të vërteta dhe beteja është shumë e qartë, lufta me të vërtetat i vendos përpara shqiptarëve qartë ata që i mbulojnë këto të vërteta e kur LSI është vendosur në krah të tyre. Dhe ata që duan t’u bien teneqeve të komisioneve, që duan të mbyllin aferat në vend që t’i hapin. Kjo është sa për sot. Megjithatë, edhe për dokumenta që do kenë interes të tjera për të treguar qëndrimet në kohë dhe komunikimet në kohë edhe për aferën e inceneratorëve dhe për pjesëmarrjen e LSI ku komunikimet janë bërë edhe me kryetarin e grupit parlamentar dhe kryetarin e Partisë Demokratike, do të zbardhen më vonë për të kuptuar qartësinë dhe ndershmërinë e vendosmërinë e LSI për t’i shkuar të vërtetave deri në fund dhe interesaxhinjve të komisionuar të Edi Ramës që duan t’i fshehin pasi si duket ushqehen dhe mbahen me to.