BREAKING NEWS

What happened? The judicial process for the Elbasan incinerator is postponed

What happened? The judicial process for the Elbasan incinerator is postponed
x
BREAKING NEWS

NAME/ Serious incident in the hospital of Gramsci, the patient jumps from the fourth floor, the first details are disclosed

NAME/ Serious incident in the hospital of Gramsci, the patient jumps from the
x
BREAKING NEWS

30 minutes before the session, Berisha makes an unexpected move, this is what is happening in the blue headquarters

30 minutes before the session, Berisha makes an unexpected move, this is what is
x
BREAKING NEWS

"Criminal act"/ The former socialist mayor of this city denounces the Socialist Party: They don't allow me to...

"Criminal act"/ The former socialist mayor of this city denounces the
x
BREAKING NEWS

How the injury happened in Tirana, the police give details about the incident

How the injury happened in Tirana, the police give details about the incident
x
BREAKING NEWS

Knife wounds in Tirana, the first details emerge

Knife wounds in Tirana, the first details emerge
x
BREAKING NEWS

Andi Bushati returns to Belind Kelliçi: With the last phrase you terrified me

Andi Bushati returns to Belind Kelliçi: With the last phrase you
x
BREAKING NEWS

Andi Bushati has two words for Kelliçi and tells him the "scenario" of the campaign: I find it a tempting measure, because in front of a powerful mediaticish candidate...

Andi Bushati has two words for Kelliçi and tells him the
x

Shëndeti

Did you know these? Get to know the unknown benefits of raw honey

Did you know these? Get to know the unknown benefits of raw honey

Honey is such a sweet and special product that we often save it and share it with our most precious ones.

When we have to choose the right honey to add to tea, cakes, or to soothe the throat, we are faced with a multitude of choices.

Collecting honey from bees is only the beginning of a long journey that this product takes to reach the consumer. As with other foods in modern times, honey can be subjected to a number of processes that shape the taste, appearance and storage of honey.

You should know that 500 grams of honey is produced from the nectar of over 2 million flowers.

In fact, about 70 percent of the products on the world's grocery shelves are simply processed honey or mixed with corn syrup and other additives.

There are several reasons why merchants sell such products. First, raw and raw honey has a similarity to raw milk. Bits and particles of bee pollen are often found in it. Although these scraps are extremely valuable, nowadays, appearance is important.

Consequently, market jars are filled with honey that has come out of a pasteurization and heating process. The latter slows down crystallization, hardens the liquid and makes it thicker. For this reason, many consumers think that this honey is clean and easier to use.

Quality depends not only on the brand, but also on the bee and its food. Flowers play an important role in the final product and its taste.

Mjalti puro i papërpunuar
Mjalti puro është forma më e pastër e këtij lëngu magjik që prodhohet nga bletët. Ai vjen direkt nga kosheret e kalohet në kavanoz.

Zakonisht merret direkt nga burimi, përpunohet në nivele minimale – që do të thotë pastrohet nga mbetjet e bletëve – dhe është gati për konsum. Nuk i nënshtrohet asnjë proçesi tjetër filtrimi, nxehtësie apo pasterizimi.

Në këtë mënyrë, mjalti në formën e tij më të përqendruar ruan shijen, vlerat, pjalmin dhe propolisin, një substancë ngjitëse që bletët e përdorin në koshere dhe që mund të përtypet si çamçakëz.

Pjalmi përdoret për të ushqyer bletët e reja. Është i mbushur me ushqyes, vitamina, proteina, amino acide, acid folik, karotenoidë, bioflavonoidë etj. Pjalmi ka përfituar statusin e superushqimit, duke qenë se shumë studime kanë pranuar dhe njohur vlerat shëndetësore në luftimin e mykut, mikrobeve, viruseve, kancerit, dhe inflamacionit.

Propolisi gjithashtu përmban vlera kundër tumoreve, ndërkohë që substancat që gjenden në të ndihmojnë në shërimin e plagëve dhe zbrapsjen e baktereve.

Në mjaltin puro gjenden edhe përbërës të tjerë siç janë:Amylase, një enzimë që ndihmon në tretjen e ushqimeve me bazë niseshte. Kjo do të thotë që nëse lyeni një fetë bukë me mjaltë, do të garantoni një tretje më të shpejtë të saj.

Antioksidantë, në veçanti polifenolë që luftojnë sëmundjet dhe plakjen e përshpejtuar duke ofruar mbrojtje nga dëmet e radikaleve të lira.

Other vitamins and nutrients, such as vitamin C, B complex vitamins, calcium, iron, magnesium, potassium, zinc, fennel, manganese and selenium.