BREAKING NEWS

Here is Turkey's plan to take the Western Balkans under its umbrella after the EU rejection and why Albania and Macedonia were not "sunk" only by Bulgaria

Here is Turkey's plan to take the Western Balkans under its umbrella after
x
BREAKING NEWS

Heavy / He was swimming, suddenly 53 years old dies! Police provide details from the event. It is suspected that…

Heavy / He was swimming, suddenly 53 years old dies! Police provide details from
x
BREAKING NEWS

Falsification of the election result, the Police comes out with an official announcement

Falsification of the election result, the Police comes out with an official
x
BREAKING NEWS

"We are facing the big event", Spartak Ngjela makes the sensational prediction for Albania: It depends on Rama and ...

"We are facing the big event", Spartak Ngjela makes the sensational
x
BREAKING NEWS

"Knives behind the back", Brace tells the reasons why he left the government and the clashes with Rama: There was no room for two

"Knives behind the back", Brace tells the reasons why he left the
x
BREAKING NEWS

Well-known Italian journalist warns of China's scary plan that is alarming NATO: After Putin, here is the "earthquake" that will cause Xi Jinping 

Well-known Italian journalist warns of China's scary plan that is alarming
x
BREAKING NEWS

From weapons to Kiev resistance, 4 Americans' suspicions about Ukraine

From weapons to Kiev resistance, 4 Americans' suspicions about Ukraine
x
BREAKING NEWS

What is expected to happen? Spartak Ngjela issues 'bomb' warning

What is expected to happen? Spartak Ngjela issues 'bomb' warning
x

Shëndeti

From teeth, high blood sugar, heart disease to cancer, consuming 1 cucumber a day will surprise your body

From teeth, high blood sugar, heart disease to cancer, consuming 1 cucumber a

Since ancient times, cucumbers have been used in India as a meal, but also in traditional medicine. This is because, in a warm country like India, cucumbers provide the hydration and freshness needed by the body. This is not the only benefit this fruit offers (remember that cucumber is a fruit, not a vegetable). You will be better protected from neurological diseases.

Fisetin present in cucumbers has been identified for its importance in good brain health. Cucumbers also contain phosphorus. Phosphorus deficiency is associated with an increased risk of cognitive diseases. So eating cucumbers will definitely keep your brain sharp and focused!

You can lose weight very quickly.

The high water content of cucumbers helps you get full quickly, thus controlling overeating. Cucumber does not contain fat and is a low-calorie fruit. Therefore, it is an excellent choice for anyone trying to lose weight.

The risk of cancer will be reduced.

Fisetin, a flavonoid that has aroused great interest among cancer researchers, is present in cucumbers. In addition to the anti-oxidant and anti-inflammatory properties of this flavonoid, it has also been linked to reducing the risk for specific types of cancer.

Cucumbers contain dietary fiber and a good amount of water which help in digestion. Vitamins in cucumbers also help to improve the functioning of the digestive system. Consuming a cucumber every day can solve problems related to bowel movements.

Trupi do të marrë më shumë hidratim.

Rreth 95% e një kastraveci është ujë, kështu që ngrënia e tij çdo ditë përmirëson nivelin total të hidratimit në trupin tuaj, i cili nga ana tjetër, ndikon në shëndetin tuaj në një mënyrë pozitive. Nëse jeni një person që harron të pini ujë, atëherë konsumimi i 1 kastravec në ditë mund të jetë një truk i mrekullueshëm për ju.

Lëkura juaj do të jetë më e butë dhe me shkëlqim.

Kastravecët e mbajnë trupin të hidratuar gjë që është e dobishme për lëkurën. Për më tepër, ato përmbajnë vitamina B si niacin dhe riboflavin së bashku me vitaminën C dhe zinkun të cilat janë thelbësore për mbajtjen e lëkurës së pastër. Kastravecët gjithashtu përmbajnë acid kafeik i cili lufton acarimin dhe inflamacionin e lëkurës. Lëndët ushqyese të kastravecit ndihmojnë gjithashtu për të luftuar shenjat e plakjes së lëkurës.

Cilësia e flokëve do të përmirësohet dhe nuk do ju bien.

Vitaminat B të pranishme tek kastravecët janë shumë të dobishme për lëkurën e kokës dhe shëndetin e flokëve. Biotina, riboflavina, niacina dhe vitaminat B5, B6 dhe C të gjitha kanë rol të rëndësishëm në rritjen e flokëve. Ata gjithashtu parandalojnë humbjen e parakohshme të flokëve dhe thinjët.

Shëndeti kardiovaskular do të përmirësohet.

Kastravecët përmbajnë kalium, magnez dhe vitaminë K. Këto 3 lëndë ushqyese janë të rëndësishme për funksionimin e duhur të sistemit kardiovaskular.

Vitamina K shërben si një faktor jetësor në mpiksjen e gjakut dhe rregullimin e niveleve të kalciumit në gjak. Nivelet më të ulëta të magnezit dhe kaliumit janë lidhur me presionin e lartë të gjakut. Konsumimi i rregullt i kastravecit ul nivelet e kolesterolit të keq gjithashtu.

Blood sugar levels will be better controlled.

Cucumbers contain a wide range of phenolic compounds, flavonoids and triterpenes. According to researchers, increased intake of cucumber is very promising in controlling high blood sugar levels.

The bones will be stronger.

Cucumbers contain vitamin K and calcium, both of which are essential for stronger bones. Vitamin K has been found to reduce the risk of bone fractures and also plays an important role in the absorption of calcium into bones.

Your dental health will improve.

Cucumbers contain molybdenum and fluoride, a combination that repairs tooth decay. Calcium content is beneficial for even the strongest teeth.

Hormones will be better balanced.